RESTER

11 Dec

Bra för det mesta

Det är bra med rester, för det mesta. Men ibland är det för lite för att räcka till något vettigt och ibland får man kvar av sådant som man kanske inte använder så ofta. Typ äggvita, hur kul är det? Ja, jag vet att man kan frysa och ha att panera i eller göra äggviteomelett och maränger, men nu äter vi inget av detta särskillt ofta.

Samma är det med sötmjölk. Jag gjorde Punch de Creme igår och ve och fasa, i morse upptäckte jag att grannen och jag drack upp nästan allt och det var en sats för 5 pers! Men jag fick kvar en halv burk sötmjölk och det använder jag nästan aldrig. Jag tror jag bara har haft det till Key Lime Paj som för övrigt är dödligt gott.

Söndagsmiddag

Men i morgon kommer Åsoa på söndagsmiddag i Moma’s Kitchen och då blir det någon italiensk risotto med kyckling av något slag. Hon ska såklart få lite dessert också och karibisk julmumma, så  hon kan sprida ryktet vidare om Momas fantastiska Punch De Creme. Men hur var det med sötmjölken då? Jo, det blev kvar en halv burk från Punch De Cremen igår, kanske man kan slänga ihop en dessert av den?

Påhittigheter

Key Lime Paj kunde jag inte göra eftersom jag inte hittade några degestivekex i skafferiet och klockan är 22.20 och affärerna har stängt, så det blev till att gnugga fantasiknölarna. Gnugga, gnugga. Tänk om man skulle göra bara fyllningen till Key Lime paj fast med apelsin och några droppar Angostura bitter..?  Och servera det som en liten pudding, med lite grädde, chokladhack… och kanske lite romrussin?

Sagt och gjort och nu har jag precis bakat av de små puddingarna i ugnen så de får stå till sig i kylen tills i morgon. Så får vi se då om de är ätbara och vad jag serverar till (om de går att servera).

Fortsättning föjer…

-God natt!

/Moma

2 svar till “RESTER”

  1. Sis 12 december, 2010 den 08:23 #

    Jag tycker det låter fantastiskt gott o tvekar inte en sekund att det blir bra! Du är för rolig o vilken fantasi sen då 🙂

    • momaskitchen 12 december, 2010 den 10:45 #

      Ja, jag har ju lite romrussin-glass i frysen som jag kan toppa med lite hemgjorda romrussin i fall det skiter sig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: