CHERRY BRANDY

7 Dec

Black cake

Jag har ju tjatat en del om mitt Black Cake bakandes som jag snart ska sätta igång med. Det är bara det att det verkar svårt att få tag på vissa av ingredienserna. Det ska bland annat vara Cherry brandy eller Manischewitz Concord grape wine i kakan, men jag har sökt på systemet men jag får noll träffar på både vinet och Cherry brandy så just nu har jag inte en susning om vad jag ska byta ut det mot. Tips, någon?

Det ska även vara cirka 600 g torkade körsbär i kakan men de kostade cirka 700 kr kilot så det måste jag också byta ut om jag inte ska vara pank innan jul. Även de se svarta vinbären kommer jag få byta ut, för det har jag inte ens sett torkade. Tips, någon?

Ja, ibland är det inte lätt att vara jag… suck.

/Moma

7 svar to “CHERRY BRANDY”

  1. LiLo 7 december, 2010 den 21:45 #

    Inte aning om det fungerar, men på Konsum har dom hela körsbär i nån slags sockerlag. Man kanske kan torka dom i ugnen på svag värme när man hällt av dom?? Stor burk för under 30 bagis, i Bagis : )
    Torkade blåbär istället för vinbär var en annan tanke jag fick, kanske med hälften tranbär?

    • momaskitchen 8 december, 2010 den 12:22 #

      Jag vete 17, men det ska redan vara coctailbär i kakan, det får bli lite olika sorters russin och lite halvtorr Sherry tror jag…

      • LiLo 8 december, 2010 den 13:22 #

        Det här verkar inte vara som cocktailbär alls, jag har köpt en burk att ge bort i juklapp, så jag kan inte öppna den och kolla tyvärr.

        Läste du hennes blogg innnan hon vann? jag gillar den

  2. LiLo 8 december, 2010 den 15:12 #

    För svag??

    Jelzin Cherry Liqueur (nr 652)

    Land Frankrike

    Distrikt Frankrike

    Alkoholhalt 16,6 %

    Färg Blåröd färg.

    Doft Fruktig doft med tydlig karaktär av körsbär, inslag av svarta vinbär.

    Smak Söt, syrlig smak med tydlig karaktär av körsbär, inslag av svarta vinbär.

    Användning Används som drinkingrediens

    • momaskitchen 8 december, 2010 den 15:28 #

      Vet ej:-) Jag har just dränkt min frukt i mörk trini-rom samt sherry… Jag hoppas det blir bra!

  3. Sis 8 december, 2010 den 22:35 #

    Bra tips m körsbären! De där på burk finns ju både naturella och i rom. Appropå vinbär så hade du en påse röda från Tyresö en gång i tiden. Men det klart, de kanske är både surare och uppätna?

    • momaskitchen 9 december, 2010 den 06:39 #

      Jo, de är uppätna för länge sedan, och så var de frysta, jag var ute efter torkade. All frukt till kakan ska vara orkad, förutom cocktailbären.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: