Det har länge stått en flaska kvarglömd/kvarlämnad porter i min kyl. Eftersom jag inte dricker porter har den fått stå där och stirra surt ganska länge nu. Tanken var att jag skulle hitta på någon kul maträtt med porter, men det var länge sedan jag gjorde något nytt, det har mest blivit gammal skåpmat.
Fast igår köpte jag en fin bit högrev som jag tänkte att jag skulle göra gryta på tillsammans med min porter. Jag blev ju tvungen att smaka portern när jag öppnade den. Jäklars vad gott, jag blev tvungen att gå och handla en till, jag smakade upp nästan halva flaskan. Den var söt, rund och fyllig med en schysst humlebeska och med ett fylligt gott skum- kärlek! Tänk vad lite man vet om sig själv egentligen!
Momas mustiga portergryta
- 600 g högrev, i grytbitar
- 1 flaska D Carnegi & Co porter
- 5 hela vitlöksklyftor
- 1 gul lök, klyftad
- 1.5 tsk salt
- Svart- och vitpeppar
- 1.2 tsk timjan
- 3 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 100 g rotselleri
- 1-2 morötter, skurna i lite större bitar
- 1 dl vatten
– Salta och peppra köttet och bryn det i en gryta. Bryn på vitlöken och sellerin, slå på vattnet och tillsätt portern och resten av kryddorna.
-Låt köttet koka mjukt, tillsätt morötterna under sista halvtimmen.
–Severa gärna med kokt potatis och färska brysselkål, mums!
/Moma
Viskar lite: Jag förlorade också mig porteroskuld nyligen. Gott var det.
Fin gryta – i dubbel bemärkelse 🙂
Go freda!
Tackar! Jamen, det var ju hur gott som helst, grytan och portern! Jag undrar just om jag har avslöjat att jag är tant nu, som dricker porter…
Låter smarrigt! Har en bit hängmörad högrev som snart ska tillagas. Kom även på att jag har en torr cider längst in i kylskåpet som borde kunna användas på liknande sätt, tror du inte?
Det tror jag visst!! ❤