ÄTBAR JULIS

2 Dec

Karibiskt, starkt och sött

Hmm, vad kan det vara? Romrussin så klart! Goda att äta till glass, att baka med och att äta till en god fruktsallad. 

Häll så mycket russin du önskar i en ren burk, häll över rom så att det täcker russinen, på med lock och in i kylen (fast jag vet faktiskt inte om de måste stå kallt).  Ljus rom- ljusa russin, mörk rom- mörka russin.Vänd gärna på burken då och då så att alla russin får sitt. Efter ett par timmar börjar de svälla och efter ett par dagar smakar de starkt, sött och gudagott.

Det är väl jättefint att ge bort en liten burk romrussin som julis? Kanske vill du inte ge bort en liten sak, då kan du alltid samla Momas godsaker i en korg eller liknande och ge bort. Koppar ska visst vara billigt nu, så varför inte se om du kan få tag i en gammal kopparkittel som du grundar med lite juldoftandes granris innan du fyller den med allehanda godsaker.

 

/Moma

2 svar to “ÄTBAR JULIS”

  1. Sis 4 december, 2010 den 16:41 #

    Men åhh, jag älskar romrussin!! Särskillt i glass.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ätbara julklappar « - 17 december, 2012

    […] Romrussin […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: