JULBORD

23 Nov

Cedergrenska Tornet

Idag ska jag till Cedergrenska Tornet med Spot and Tell och prova Snälleröds snaps och äta julbord.

Det finns en skröna om Cedergrenska Tornet som säger att Albert Gotthard Nestor Cedergren, som var den som lät bygga tornet, trodde att han skulle dö den dagen tornet var färdigbyggt, vilket ledde till att han hela tiden ändrade i byggplanerna för att det aldrig skulle bli färdigställt. Huruvida skrönan är sann vet jag dock inte.

Snälleröds eko-snaps

Vad gäller snaps, så undrar jag just hur man gör när man provar snaps. Det lär väl inte gå till som på en vinprovning, att man spottar ut innehållet efter att ha låtit det åka runt i munnen några varv, eftersom det ska riva i halsen när man dricker snaps och smaken kommer väl just efter att man har svalt..? Jag blev lite orolig över just smakförfarandet efter att jag läst listan över snapsar som ska provas:

– Mäskdrängens Akvavit

– Brännmästaren Akvavit

– Jungfruns Brännvin

– Bokhållarens Akvavit

– Herr Berntsons Besk

Ja, herre min skapare, hur ska deta sluta? Jag är tacksam över att vi ska äta också så att det är något annat än bara min kropp som ska suga upp snapsen.

Svåger var mycket modig då han lånade ut sin kamera till imse vimse Moma som ska på snapsprovning, speciellt med tanke på att när jag sist lånade hans kamera lyckades jag tappa bort hans polariseringsfilter. Fast den här gången är jag faktiskt mer orolig över att tappa bort mig själv.

/Moma

4 svar till “JULBORD”

 1. @Spisat 23 november, 2010 den 15:56 #

  Åh, lyllos dig!
  Hälsa David/Snälleröds om har är där och krama Agnieszka/SpotandTell från mig!
  Och ta en extra sup åt mig 😉

  • barbronordlander 24 november, 2010 den 13:14 #

   Stanna hemma!!!!!

 2. LiLo 23 november, 2010 den 18:06 #

  Så mycket snaps och så långt bort! Tappa-bort-faktorn är hög : )

 3. hotness 24 november, 2010 den 10:46 #

  Låter supertrevligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: