TILL PAPPA

15 Nov

Budapeststubbe

Igår firade vi Fars dag med Budapeststubbe som är en klassiker. Det är marängliknande tårtbotten som man fyller med vispad grädde och mandarinklyftor, men man kan såklart fylla den med annan frukt eller bär, konserverad som färsk. Du väljer det du gillar bäst, det brukar bli godast så!

Den här gången var det mamma som stod bakom skålarna och mumsigt värre blev det!

Budapestrulle

  • 2 dl äggvitor, ca 6 st
  • 3 dl socker
  • 100 g finhackade hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 påse mandelspån

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mandarinklyftor/aprikoser
  • Ev. 1/2 dl hackad mörk choklad
  1. Vispa ägvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en stråle och fortsätt vispa tills det blir en styv marängmasa. 
  2. Blanda nötter, mjöl, kakao och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut massan på en plåt klädd med smörat bakplåtspapper och strö över mandelspånen. Grädda i miten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, passa den så den inte blir för hårt gräddad då blir den svår att rulla.
  3. Stjälp upp kakan på en bakduk och dra föriktigt bort pappret, låt svalna innan du brer på fyllninen av grädde, frukt och choklad. Rulla sedan ihp kakan och dofta över lite kakao.

-Ät och njut och fira världens bästa pappa, det gjorde vi!

/Moma

2 svar to “TILL PAPPA”

  1. Anna-Karin 15 november, 2010 den 18:43 #

    Ser farlig ut! men väldigt smaskig!

  2. momaskitchen 15 november, 2010 den 19:54 #

    Tack, det var det! Jag gillar brytningen med nötterna det blir väldigt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: