DET GODA KÖKET

14 Nov

Det finns saker man absolut inte bör missa på Det Goda Köket, saker man kommer ångra att man inte köpte mer av. I alla fall om man är jag, eller om man är som jag.

Mässans kap

 1. Sundquist Quality Store, som bland annat säljer Zassenhaus salt- och pepparkvarnar till sjukt låga priser. Jag betalade 125:- för en 24 cm kvarn i bok, normalpris är ca 600:-. Så har du ingen kvarn är det här ett ypperligt tillfälle att köpa en, eller två. Har du redan en så passa på att köpa dina julklappar, låt hela släkten få en pepparkvarn i julklapp vetja! Sundquists hade också bra priser på knivar från Global.

 

Mässans överraskningar 

 1. Tomat- och ingefärsmarmelad från Birgittas Matbod på Öland. Fantastisk god marmelad, syrlig tomatmarmelad som inte är så jättesöt och med ingefära som ger en härlig extraskjuts av ”det lilla extra”. Birgitta har även god Ölandsost till försäljning.
 2. Bönchips från Wahlquists Mat. Chips gjorda på bruna bönor- hur kul låter det? Men de var jättegoda, härligt crunchiga med olika smaker från Bbq till Naturella och helt otippat så var det naturella som var godast!
 3. Il Fornaios Polpa di pomodoro, ekologisk tomatsås från Toscana. Den har en väldigt ren och god tomatsmak, jag gillar normalt inte färdig tomatsås. 35:- för 700 ml.

 

 Mässans Missa-för-guds-skull-inte

 1. CHAMPAGNE, det finns goda möjligheter att provsmaka massor av god champagne, så ta tillfället i akt om du inte inte redan har för vana att dricka champagne i tid och otid.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

/Moma

 

2 svar till “DET GODA KÖKET”

 1. Stalker 14 november, 2010 den 12:50 #

  Fi fan va trevligt!

  Jag vill också ha en salt och pepparkvarn för det priset
  Hinner tyvärr inte gå på mässan men nästa gång Gadget!

  Hoppas du hade kul igår snygging 😉

  • momaskitchen 14 november, 2010 den 17:36 #

   Jo, men visst, den som väntar på något gott…Det är bara ett litet år tills nästa mäsa:) Btw, Stalker? Ska jag bli orolig nu eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: