MALMENS HOTELLBAR

29 Okt

Tröttsamt

Jag tycker verkligen om att umgås ute men någonting har hänt med åren. Jag har blivit känslig för intryck, det är som att alla rörelser och ljud som jag har i min närhet kliver rakt in i hjärnan och jag kan inte fokusera på vare sig vad mitt sällskap eller jag pratar om. Jag blir lätt bara sittandes likt en guldfisk och har verkligen inte koll på läget, lite halvjobbigt.

Men inte på Malmen, där kan jag hänga länge och jag trivs som fisken i vattnet. Jag har varit där vid lite olika tidpunkter och det är alltid lugnt även om det är hyfsat med folk i lokalen.

Musik på lokal

Jag vet inte om de som byggt lokalen hade ljudet speciellt i åtanke men jag skulle tro det, för ta bara det där med musik. Hur många ställen, klubbar, kaféer, restauranger, kan man gå på där det är ett välbalanserat ljud i högtalarna? Så gott som inget. Ofta drar de ner basen för att inte störa grannar och låter diskanten skära genom märg och ben och musiken får skräna i kapp med övrigt slammer och sorl i lokalen, inte så lyckat.

Men inte på Malmen. Jag vet inte vilken genre musiken de spelar tillhör men för mig skulle de kunna få spela i stort sett vad som helst, något jag sällan eller aldrig säger- jag är ingen allätare, för de har ett magiskt ljud på Malmen.

Musiken konkurrerar inte om uppmärksamheten, den bara finns där som en del av interiören. De spelar inte särskilt lågt men på något sätt funkar det förträffligt bra ändå för musiken liksom omsluter en. I love it! Bara ljudet i sig gör att Malmens hotellbar kammar hem full pott hos mig.

Nya Malmen

Förr om åren kallades Malmen för Sunk-Malmen och kunde väl som bäst jämföras med en risig gammal Finlandsfärja. Klientelet var väl inte heller i fräschaste laget, tänk pianobarshäng, whiskeyröst, nikotingula fingrar så hajar du galoppen.

Men allt det är ett minne blott och det är svårt att se några som helst likheter med gamla Malmen och det nyrenoverade. Nya Malmen är ungt med en punk-rockig stil, uppblandat med varma färger och robusta möbler.

Detta bildspel kräver JavaScript.

-Så, nästa gång du ska ha lunchmöte: Malmen. Nästa gång du ska på date: Malmen. Nästa gång du ska träffas after work: Malmen. Drinken före partyt: Malmen.

Hitta dit: Scandic Hotell Malmen, Götgatan 49-51, Stockholm T-bana Medborgarplatsen.

/Moma

9 svar till “MALMENS HOTELLBAR”

 1. Hotness 29 oktober, 2010 den 10:23 #

  Jag kommer definitivt avlägga ett besök

 2. racqse 29 oktober, 2010 den 12:36 #

  har varit där några gånger fräsch och trevligt ställe:-))

 3. Hej Moma!
  Vad roligt att höra att du tycker vi har skapat ett riktigt fräscht och ”punk-rockigt” Scandic Malmen. Musik är temat för hela hotellet och vi har därför många konserter/spelningar där. Just ljudnivåer är många känsliga för och det är därför extra kul att få återkoppling på att vi lyckats skapa en bra miljö.

  Hoppas att du fortsätter att besöka oss, upptäcker fler av våra nyrenoverade hotell och får samma positiva känsla.

  Trevlig helg!
  Stephanie

 4. Pernilla 29 oktober, 2010 den 14:44 #

  Ett mycket trevligt ställe som vi snart ses på 🙂 kram

 5. Hotness 31 oktober, 2010 den 09:54 #

  Jag skulle verkligen vilja veta vem inredaren var/är?

 6. momaskitchen 3 november, 2010 den 12:11 #

  Hotness: Nu har jag gjort lite efterforskning kring inredningen på Malmen. Jag frågade när jag var där igår och det ska vara ett företag som heter Doof som har jobbat fram inredningen på Malmen. Dessvärre hittar jag dem inte på nätet.

 7. Sis 6 november, 2010 den 09:17 #

  Har de bra mat där? Isf går jag nog dit på måndag när jag har middagsdate.

  • momaskitchen 6 november, 2010 den 09:28 #

   Jag vet faktiskt inte, jag har inte ätit där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: