Hotness Vintage
Jag jobbar ganska nära där Hotness bor och eftersom hon oftast sitter hemma och designar smycken händer det att jag tittar förbi.
Som i förra veckan, då jag anlände mitt i all skaparglädje och roddade ihop en sopplunch åt oss.
Vi var både trötta och hungriga och tanken var från början att köpa med Keldas tomatsoppa, men väl i affären bestämde jag mig för att det är både billigare och godare med hemgjord soppa- och fort går det också!
Momas tomatsoppa
– med cocos och ingefära
- 2 burkar krossade tomater (gärna Mutti eller Änglamark)
- 2 rivna morötter
- 1 liten fint skuren gul lök
- 1 bit färsk chili/chiliflingor (mängden beror på vilken sort du använder)
- Finriven ingefära, ca 3 msk
- 2-3 klyftor vitlök
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- nymald svartpeppar
- 2-3 msk balsamicovinäger
- ca 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljong
- 2 dl cocosmjölk
- 1/2 kruka basilika /två msk fryst basilika
-Svetta lök, vitlök, chili och morötter. Tillsätt tomat och vatten samt resten av ingredienserna förutom cocosmjölk basilika och salt. Låt soppan koka upp för att sedan sjudas i ca 10 minuter. Tillsätt cocosmjölk och basilika mot slutet. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Färdigt. Mums!
Ps. Det mumsiga brödet plockade jag upp på Finntorps bageri & bakery.
/Moma
Jag fick ett halsband och örhängen i 40 års present av Moma av denna designer, det är supersnyggt!