Extra-priser
Det var inte länge sedan jag gjorde ett inlägg där jag hyllade extra-priser. Nu är det dax att hissa flaggan igen, igår köpte jag 1.2 kg färsk benfri lammstek för en futtig 50-lapp. Det kallar jag kap!
Så till middag blev det lammstek med vitlök & rosmarin, honungsglaserade rotfrukter och senapsaioli, jättegott!
Lammstek
(1.2 kg benfri)
-
6 fihackade vitlöksklyftor
-
drygt 1/2 msk mortlad färsk rosmarin
-
2 msk vinäger
-
zest och juice från 1/2 citron
-
1 knapp tsk Nomu lamb rub
-
flingsalt
-
nymald svartpeppar
– Jag brynte min lammstek i stekpannan först, innan jag körde den i 170 grader i ugn tills innertemperaturen var på 50 grader.
Rostade rotfrukter
Du tar förstås de rotfrukter som du vill ha, jag valde nedanstående:
-
morötter, potatis, palsternacka, rödbetor samt rödlök och vitlök.
– Skär potatisen i klyftor, skiva palsternackan och rödbetorna och stava morötterna. Ringla över olivolja och lite honung och strö över timjan, nymald svartpeppar och flingsalt- och skjuts in i ugnen. Ca 35-45 minuter i 220 grader.
Senapsaioli
- 2 tsk grovkornig senap/dijonsenap
- 2 tsk vinäger
- 2 äggulor
- 3 dl olivolja (rumsvarm)
- 2 vitlöksklyftor
- salt & nymalen svartpeppar
- 1/2 msk finhackad bladpersilja
– Se till att alla ingredienser är rumstempurerade. Vispa ihop senap, vinäger, vitlök och äggulor och häll sedan ner oljan i tunn stråle medan du vispar ordentligt. Smaka av med salt och peppar och eventuellt persilja.
-Smaklig spis!
/Moma
Har det halva lammet du köpte redan tagit slut?
Nej, riktigt så mycket äter inte ens vi, men det var så billigt att jag inte kunde låta bli! Och den som spar hon har, heter det ju:)!
Hej moma!
Att det blåst vet vi, våran inbjudan till lammsteken måste ha blåst bort ;-(
Hahaha, ja, det måste den ha gjort!! Men här får du en tröstkram i stället!
Aha! Du samlar till en Alma-frys! Fylld intill vansinne!
Japp, jag är grymt avis på din frys som man bara kan plocka och plocka och plocka ur… värsta ”pojken.med-guldbrallorna-frysen”!