Citrusfrukter
Jag använder ofta zest i både mat och bak. Jag har hittills använt mig av mitt rivjärn när jag zestat och det har funkat dugligt så länge inte citrusfrukten är minsta mjuk. Då har det mer varit som jag gnuggat runt frukten mot rivjärnet och inte har det precis blivit bra zest av det.
Microplane
Nu har jag just köpt Microplanes zestjärn, som är zestjärnens Rolls Royce. Den är flitigt använd i restaurangbranschen och finns bland annat att köpa på Martin Ohlssons Casch samt hos Werner & Werner för 179:-.
Microplanes zestjärn zestar snabbt och enkelt och det är även bra till att riva parmesanost och vitlök med.
Tips: Zesta citroner som du bara använt juicen av och spara till senare tillfälle. Förvara zestet i en liten bytta i frysen. Aromoljorna som finns i citrusskal får du bäst ut genom att gnugga zestet i lite socker, testa det och den ljuvligaste doft sprider sig!
/Moma
Har varit på väg länge! Tänk att amn aldrig kommer till skott! Så du köpte ditt hos Werner.
Men åh, sån vill jag också ha!! O har velat länge, men snålat ut…
Jag hade också spanat länge. Men efter att ha testat den in real life kan jag meddela att den är värd vart enda öre. Man kan till och med se det som en investering då den inte lämnar något zest kvar på frukten och inget går till spillo! I love it!