SCHYSST VARDAGSKRUBB

8 Okt

Moma ♥ extra-priser

Den här veckan har Coop Nära massor av härliga extra-priser och på riktigt bra mat också! I alla fall om man tycker att ekologisk mat är bra mat. Jag handlade Änglamarks goda Fetaost, Änglamarks krossade tomater, Änglamarks Falukorv samt några krukor färska KRAV-örter. Så idag blir det Momas Gratinerade Änglakorv med fetaost, oliver och färska örter.

Momas Gratinerade Änglakorv

-med fetaost, oliver & färska örter

Jag har en korg full av ganska hårda, omogna gula pärontomater utan päronform från min balkongodling. Jag har letat olika användningsområden för dem men hittills bara kommit upp med chutney. Men jag är inget stort fan av chutney så då bidde det inget av med det. Men i stället för att använda burktomater till min ugnsbakade Änglakorv, som jag normalt hade gjort, tärnar jag två nävar av mina balkongtomater och använder dem i stället. Du tar de tomater du vill använda.

Så här gjorde jag:

 • Tärna färska tomater och lägg i en ugnsfast form, eller töm ut en burk krossade tomater . Tillsätt lite blandade grönsaker. Jag hade lite fänkål (som jag nybörjarexprimenterar med), grön paprika, lite gul lök och  vitlök. Hacka ner allt i den storlek du önskar och lägg dem i den ugnsfasta form. Tillsätt lite salt, socker, nymald svartpeppar och ringla över lite olivolja. Blanda om ordentligt och ha gärna i lite färska örter, jag hade timjan och basilika. Lägg korven, som du skurit i skivor, ovanpå grönsakerna. Ringla över lite stark senap och ketchup, toppa med färsk basilika.

 • Ugnsbaka i 200 grader i ca 15- 20 minuter. Ta ut korven och smula över fetaost. Kör i ytterligare ca 10 minuter.

Tips! Ät med pasta eller potatismos. Till min stora lycka valde sonen det sistnämnda idag!

– Smaklig spis!

/Moma

3 svar till “SCHYSST VARDAGSKRUBB”

 1. Lena 8 oktober, 2010 den 14:39 #

  Du har pratat om att du hade två recept du funderade över till din nya kompis. Vilka var det? Var detta ett av dem? Nä, detta var väl mest stundens ingivelse?
  (kompis = fänkål)

  • momaskitchen 8 oktober, 2010 den 18:32 #

   Ja, hmm, när man pratar så mycket som jag gör är det inte så lätt att komma ihåg. Men visst var det här stundens ingivelse. Jo, nu minns jag; det ena var din sås och det andra var inlagd fänkål som jag fick på vinprovningen. Fast det sistnämnda är ju inte en rätt utan bara ett litet tillbehör 🙂

 2. Lena 8 oktober, 2010 den 22:43 #

  Och sås är en huvudrätt och inget tillbehör? Fast en riktigt god sås kan man ta mig tusan äta med sked som den är!
  Köp mer fänkål och gör båda! Eller har du köpt ALL fänkål i ALLA butiker i HELA ditt närområde? Bra jobbat! LoL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: