VANILJKRÄM

7 Okt

Den här vaniljkrämen är jättegod att fylla bullar med eller att ha som fyllning i tårtor. Ska du ha den till bullar använder du den som den är, ska du ha den till tårtfyllning blandar du lika del kräm med lika del vispad grädde, supadupa mums! Jag hade ju turen att få lite tahiti-vanilj, så nu använde jag det.

Vaniljkräm

  • 5 dl röd mjölk
  • 1/2 vaniljstång, gärna tahiti om du får tag i någon (fråga lokala bagaren om de kan sälja till dig, fast var beredd på att priset är betydligt högre än på bourbon-vanilj) Får du tag i tahiti-vanilj så tar du halva mängden vanilj.
  • 50 gram socker

-Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt blandningen koka upp. Dra av från värmen och låt den dra i ca 5 minuter. Under tiden vispar du ihop ägg- och maizenaredningen nedan.

  • 50 g socker
  • 100 g äggula (1 äggula= ca 15 g)
  • 50 g maizena

-Vispa snabbt ihop ägg och socker, låt det inte stå utan vispa på en gång. Tillsätt sedan maizenan under vispning.

-Häll lite av mjölkblandningen i äggredningen och vispa, häll sedan ner resten och fortsätt vispa. Du ska bara hälla lite i taget så att du inte värmer upp äggblandningen för fort, då kan det hända du får äggröra i stället för en len och fin vaniljkräm. När du hällt ner allt och vispat ihop det, häller du tillbaka vaniljkrämen i kastrullen och vispar i någon minut på varm platta så att det får koka upp snabbt.

– Låt krämen svalna, vispa lite då och då under tiden. Vispa sedan ner 30 gram smör medan det fortfarande är lite varmt men inte för varmt för då kanske krämen skär sig.

Mycket vispa är det men gott blir det!

Ps. Jag har recept på en annan vaniljkräm här någonstans också, den är bra, men den här är bättre!

/Moma

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: