VINPROVNINGEN I TORSDAGS

3 Okt

Concha y Toro

Jag och Hotness var till Concha y Toro som bjöd på vinprovninga av de nya vinet Trio Chardonnay Pinot Grigio Pinot Blanc som släpptes på Systembolaget igår. Concha y Toro importerar, distribuerar och marknadsför viner från Chile och Argentina. 

Från Chile representerar de vinhusen Concha y Toro, Viña Maipo och Palo Alto. Trivento är namnet på det argentinska vinhuset.

Trevliga och kunniga Cornelia från Rent a Chef’ var på plats och bjöd på tre smårätter som var komponerade utifrån vinets smak för att hitta de bästa smakkombinationerna. Vi fick en ceviche på hälleflundra, lime, koriander samt ananas, spädgris med aprikosglaze samt röding med löjrom och inlagd fänkål.

Vinet

Trio kostar 79:- och har sitt ursprung i Cassablanca Valley, Chile. Det görs på en blandning av tre druvor, 70 % Chardonnay, 15 % Pinot Grigio och 15 % Pinot Blanc. Vinet är lättdrucket med en frisk syra och en ganska lång eftersmak, doften har inslag av mandarin, persika och lime.

Det fina i kråksången är att Trio Chardonnay Pinot Grigio Pinot Blanc passar väldigt bra till mat med citrus, chili och koriander. Trio passar med andra ord väldigt bra i Moma’s Kitchen där dessa ingredienser är flitigt använda, på gränsen till missbrukade. 

Alla trevliga människor

Sidovinsten av denna vinprovning var de trevliga och kunniga människorna vi mötte där; Agnieszka Baltyn, grundaren av Spot and Tell, Ulrika från Loppetoppan och Cornelia från Rent-a-Chef som lärde mig att se på fänkål med nya pigga ögon!

Vi verkar alltid fastna till sist på de här tillställningarna men när de släckte lamporna förstod även vi att det var dax att bryta upp.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

-Tack alla för en trevlig kväll!

/Moma

4 svar till “VINPROVNINGEN I TORSDAGS”

 1. Agnieszka 3 oktober, 2010 den 15:59 #

  Åh, Tack! Det var roligt att träffa dig också och det kommer säkert fler chanser att göra det 🙂

 2. hotness 3 oktober, 2010 den 20:43 #

  Supertrevligt och informativt även fast jag var inställd på en vinprovning av det mer traditionella slaget.
  Hm, om man FÅR klaga på gratis så vet jag inte om man kan kalla produktinformation och en korkskruv för goodiebag…

Trackbacks/Pingbacks

 1. LYCKLIGA JAG « Momaskitchen's Blog - 21 oktober, 2010

  […] fick just veta att jag vunnit två biljetter av Concha y Toros utlottning av mässbiljetter till Det Goda Köket som äger rum 12-14 november på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: