MOMAS TUK-TUK THAI

28 Sep

Thai-soppa med cocos, chili & lime

En fantastisk liten syrlig och het soppa som får smaklökarna att hoppa jämfota av lycka.

(förrätt för 6 personer)

  • 1-2 citrongräs, bankad och finhackad
  • 4 klyftor vitlök, fint skurna
  • Röd chili, efter smak och önskad styrka
  • 1.5 msk grovriven ingefära 
  • 3 charlottenlökar, finhackad
  • 7 dl vatten
  • 1 kyckling/hönsbuljongtärning
  • 0.75 dl fisksås
  • 1 burk cocosmjölk
  • 0.5 msk socker
  •  zest från 1 lime
  • Juice från 1.5 lime
  • Färsk koriander
  • 2 kycklingfiléer
  • 6 champinjoner, skär av foten jäms med hatten och dela den i halvor eller kvartar.
  1. Fräs allt till och med charlottenlöken. Det ska bara bli mjukt inte ta färg. Slå på vatten och tillsätt buljongen, låt koka upp. Dra sedan ner temperaturen och låt det sjuda några minuter innan du slår på cocosmjölken. Tillsätt  lime och zest samt socker och fisksåsen, ta lite i taget av fisksåsen. Låt sjuda några minuter.
  2. Sila av soppan . Koka upp kycklingen i soppan och tillsätt  champinjonerna och låt sjuda i ca 5 minuter.

– Lägg upp kyckling och koriander i botten på sopptallrikarna, slå sedan på soppan.

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: