PAJ MED KÖTTFÄRS & KANTARELLER

16 Sep

Höstmat

Jag fick höstkantareller av Hotness häromdagen och de fick landa i en köttfärspaj på sonens begäran.

Köttfärs- och kantarellpaj

  • 400 gram köttfärs
  • 1 liter kantareller (eller blandsvamp)
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 1/2 tsk timjan
  • en bit chilifrukt, alternativt 1 krm cayennepeppar
  • 1 1/2 tsk kinesisk soya
  • knappt 2 dl chilisauce
  • salt och svartpeppar

-Bryn köttfärs, lök och svamp. Tillsätt kryddorna och soya. När allt har fräst klart tillsätter du tillsist chilisaucen.

Äggstanning

-Blanda 5 ägg med 5 dl mjölk, samt 2 1/2 dl riven stark ost.

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3 msk kallt vatten

-Blanda alla ingredienser, utom vattnet, i en matberedare. Kör tills degen är någorlunda jämn, tillsätt vattnet och kör i några minuter till.

-Baka ut degen i en stor pajform. Nagga degen och ställ kallt i 15 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter 1 225 grader.

-Lägg köttfärs- och svampröran i botten på pajskalet och slå sedan över äggstanningen med osten i.

-Kör pajen i 225 grader i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller tills äggstanningen har stannat av.

-Smaklig spis!

/Moma

3 svar to “PAJ MED KÖTTFÄRS & KANTARELLER”

  1. Lena 16 september, 2010 den 08:20 #

    Mums, mums!

  2. Barbro 18 september, 2010 den 14:38 #

    Den ska jag göra ikväll

  3. Barbro 19 september, 2010 den 11:02 #

    Pajen blev jättegod men nästa gång tar jag bara vetemjöl och skippar grahamsmjölet i pajdegen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: