NOTTING HILL CARNIVAL PT:2

3 Sep

Da carnival fooood

Det fanns mycket mat kring karnivalsområdet. Det var främst det jamaicanska köket som dominerade karnivalen med Jerk Chicken och Rice & Peas, jamaican Curry Goat, Curry Chicken samt jamaican Escovitch Fish.

Jerkröken hängde tung över hela Notting Hill och säkerligen långt utanför karnivalsområdet, den följde med mig hela vägen hem  till Sverige där den slutligen förintades i tvättmaskinen.

Även om jag älskar det jamaicanska köket hade varit kul att se lite mer av de andra delarna av karibien.

Drinks

Den jamaicanska ölen Red Stripe hade ensamrätt  på karnivalen. Vi var helt inställda på att låta regn och Rum Punch rena oss från tidigare synder under denna karnival. Vad gällde regn så hade vi inget att oroa oss över, vädret i London är väldigt pålitligt och första dagen hällde regnet ner över oss. Men vi saknade fler ställen med Rum Punch, de var alldeles för få, så någon rening blev det inte tal om.

Give aways

Det fanns de som passade på att marknadsföra sig och sitt företag och delade ut musik samples och diverse smakprover, bland annat på olika Punch. Vi provsmakade Guiness Punch, som enligt Queenie (med sina jamaicanska smaklökar)tyckte var god, men vi övriga inte var så förtjusta i. Det handlar nog om en vanesak, svenskar är inte så vana att dricka tjocka och söta drycker, vilket Punch oftast är.

Det finns massor av olika Punch, allt från Rum Punch till Guiness Punch och Peanut Punch. Gemensamt är att de flesta, förutom Rum Punchen, är väldigt söta (sötmjölk) och ganska tjocka i konsistenten och med en kraftig smak.

Ville man inte inta dryck som flytande flöda fanns det många som kombinerat den engelska dessert-delikatessen jelly med alkohol och sålde ”Jelly Shots”.

 

Mat-flopp

Karnivalens mat-flopp var de industrigjorda Patties som såldes i många stånd. De var vedervärdiga, degen var mjuk och inte det minsta frasig, innehållet (kötfärs) såg ut som en grå sörja och hade en konstig illasmakande bismak som hängde sig kvar i gommen under resten av dagen.

Lyx-konsumtion

Annars kändes det som en lyx att skippa den trista typiskt engelska hotellfrukosten (vitt bröd, smör, marmelad och kaffe som såg ut som te) för att ta sig ner till karnivalsområde och låta dagens första mål bli en Jamaican Curry Chicken med Rice & Peas som smakade som den var tillagad med kärlek och omsorg i mammas kök (inte min mamma), like heaven! Jag önskar det kunde vara så varje dag i livet.

Det fanns också annat gott att äta som inte var typiskt karibiskt, till exempel nygräddade crepés med vit cholkad och färska jordgubbar, sug på den du!

– BIG UP all foodies at the Notting Hill Carnival!

/Moma

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: