KARIBISK RUM PUNCH

29 Aug

I hela Västindien dricker man Rum Punch, det vill säga bål på juice och rom. Vilken juice man blandar sin Punch med väljer man själv. Du kan använda ananas, apelsin, guava, en blanda till exempel ananas och apelsin, eller använd någon tropisk blandjuice, valet är ditt.

Det finns ett gammalt rim som fungerar som rättesnöre för att få rätt mängd av de olika ingredienserna i Rum Punchen.

One of Sour
Two of Sweet
Three of Strong
And Four of Weak”

Med andra ord: 1 del surt (limejuice), 2 delar sött (sockerlag), 3 delar starkt (rom), 4 delar svagt (vatten eller juice)

Ingredienser:
  • 1 dl limejuice från färskpressad lime
  • 1.5 dl sockerlag
  • 2.5 dl karibisk rom, ljus eller mörk
  • 8 dl juice, gärna passion eller mango eller en blandning av de båda.
  • (1 msk grenadine) kan uteslutas
  •  mald muskot
  • några stänk Angostura bitter

Blanda allt i en tillbringare utom muskoten som du pudrar i direkt i glaset. Spara lite av sockerlagen och smaka av så att det inte blir för sött innan du blandar i resten.

Ps. Låt inte smaken förföra dig, punchen är stark och tvekar inte innan den delar ut en höger!

/Moma


5 svar to “KARIBISK RUM PUNCH”

  1. Lena 30 augusti, 2010 den 10:58 #

    Det rimmet hörde jag av ”Two fat ladies” 🙂 Måste prova någon gång. Romdrinken alltså!

Trackbacks/Pingbacks

  1. En karibisk kväll att minnas | pickipicki - 20 juni, 2012

    […] afton på Momas vis Skåla i rum punch och dippa friterad matbanan i tamarindsås och majonnäs. Grilla jerk chicken och servera med ris […]

  2. DEJT I MOMA’S KITCHEN « - 21 juni, 2012

    […] alla jamaicanska matstånd med självaktning världen över. Välkomstdrinken bestod såklart av en karibisk Rhum Punch, den mest klassiska av karibiska drinkar som serveras på alla karibiska öar. Till den hade jag […]

  3. Bästa gästerna och Bite Size « - 17 februari, 2013

    […] bjöd Emmy och hennes Berra på karibisk afton, jag dukade upp med jamaicanska ölen Red Stripe, rhum punch, jamaicansk jerk chicken, grönsaksris, stekt plantain, en het salsa och en mango- […]

  4. Livets kryddor | - 7 april, 2013

    […] av i Sverige, I Västindien använder man den i både i mat och bak, men även till att riva över rum punch och över varm choklad, en väldigt allsidig krydda med andra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: