GÅRDAGENS KALAS

22 Aug

40- årskalas

Igår firade vi Tina som just fyllt 40 år. Hon bjöd på en fantastisk fest ute på Tyresö Bygdegård, det var ett späckat schema från klockan 12.30 fram tills på småtimmarna. Vi bjöds på mängder av god mat och goda drinkar, tävlingar och tårdrypande tal.

Vi hade program med körschema, meny, vägbeskrivning hem, kuriosa om födelsedagsbarnet samt presentation av gästerna. I min presentation stod det ”Matbloggandes reggaefantast med cool son” I sonens stod det ”Känd från tidningar, dessutom vet han vart Tobago ligger” Sedan är det några som stod med på den här presentationen som jag gärna skulle vilja ha telefonnummer till:

1. Till dig som gör nästan vad som helst för en femhundring.

2. Till den som fixar bilar till nyskick för kanonpris (Inte för att jag har någon bil än, men jag känner på mig att det kan vara bra att ha i framtiden).

3. Sist men inte minst, telefonnummer till killen med ett stort antal yxor i sin ägo, jag känner på mig att även det numret kan komma väl till pass i framtiden.

Innan maten äntligen landade på våra fat bjöds vi på Cosmopolitan. Någon försökte spritförgifta mig med min Cosmo (jag tog en liten sipp och kände hur jag blev lättantändlig), men se den gubben gick jag inte på så den fick Tina suga i sig.

Köket hade, trots Tina som chef, lyckats blanda ihop tiderna. Jag hade inte velat vara i deras kläder när Tina kastade onda ögat på dem. Men det gick bra ändå, trots att min ena bordsgranne såg ut som han höll på att duka under (Mats, jag kände med dig!), maten var jättegod och vi länsade faten.

DAGENS MENY

Välkomstdrink ”Oh 40” samt Ulriks goda drinksnurror

Lunch:

Barbros gudomliga sparrissoppa och västerbottenpaj

Dryck:

Vitt & rött vin, öl, läsk, vatten

Fika:

Kaffe med äppel- och vaniljmuffins

Middag:

Löjrom med klassiska tillbehör

Lammracks med potatistorn i filodeg och rosmarinsås

Dryck:

Vitt & rött vin, öl, läsk, vatten

Den snygga Sko-tårtan:

Vita bottnar smaksatta med torkade tranbär som borstats med en cosmopolitansyryp

 fylld med en creamcheese-frosting smaksatt med lime

Dryck:

Kaffe eller te

Avec:

Whiskey, Konjak, Baileys

Nattvickning:

Korv med bröd

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

-Tusen tack Tina och Martin för en jättetrevlig dag och kväll!

/Moma

 

5 svar till “GÅRDAGENS KALAS”

 1. hotness 22 augusti, 2010 den 11:25 #

  Vad avundsjuk jag blir, den festen hade jag gärna gått på

 2. Nettan 22 augusti, 2010 den 12:19 #

  Halloj tjejen… Nettan här som hittat hit!! Ang fix me framtida bil så e d carlssonsbilvård.se som ligger bakom bilfixeriet från igår :)…. Nu ska ja kika vidare på din blogg!! Hälsa Philip o ha d super!!

  • momaskitchen 22 augusti, 2010 den 17:18 #

   Nettan: Välkommen hit, hoppas du hittar något kuligt! Jag ska hälsa honom! Ha det super du med!

 3. Tina´s Mat 22 augusti, 2010 den 13:24 #

  Vad skoj att du tyckte festen vad bra 🙂 Jätteroligt att ni kom och tack än en gång för den fina presenten!

  Vilka bra bilder du har tagit!

  /40-åringen

 4. Sis 22 augusti, 2010 den 18:30 #

  Herre min je, vilket partaj!! Där skulle jag gärna ha varit. Den där Tina vet hur man ordnar en riktig baluns, det har jag hört från förr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: