Mums, i fredags åt vi grekinspirerad mat. Jag hade ingen lust att spendera hela kvällen i köket så de blev färsbiffar med rostad färskpotatis, vitlöksyoghurt, ajvarsås samt halloumiost och tomatsallad. Snabbt och gott!
Grekiska köttfärsbiffar
för 5-6 personer
Det här behöver du:
- 800 gram köttfärs
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk oregano
- 1 ägg
- 2 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1/2 dl skorpmjöl
- 3/4 dl vatten
- Smör och olivolja att steka i
Så här gör du:
-Häll i skorpmjöl och vatten i en bunke, tillsätt oregano, salt och peppar och blanda om. Grovriv löken och tillsätt den tillsammans med köttförsen, blanda om till en jämn smet och rör till sist i ägget.
– Forma biffar, om du sköljer händerna i kallt vatten så fastnar inte köttfärsen på händerna och det går lättare att forma.Stek på medelvärme i lite smör och olivolja.
Sås X 2 Vitlöksyoghurt & Ajvarsås
1) Pressa ner en vitlöksklyfta i 2 dl grekisk/turkisk yoghurt, smaka av med salt och svartpeppar, ringla eventuellt över lite olivolja.
2) Blanda 1/2 dl Ajvar Relish med 2 dl grekisk/turkisk yoghurt, smaka av med salt och lite chiliflingor, ringla eventuellt över lite olivolja.
– Smaklig spis!
/Moma
Kan direkt säga att så god mat serverade de inte på vårt ”semi inclusive”-hotell!
Inte ens kaninen smakade – något alls.
Och inte blir man bjuden på detta???
Bjuden hit och bjuden dit, vart var du när jag behövde dig som bäst?? https://momaskitchen.wordpress.com/2010/08/09/misslyckat-uppdrag/
Men jag har sagt det förr, du har alltid en stående inbjudan hit din lilla nyfiken-i-en-strut :)!
Lite får du väl klara själv! Som att skaffa en självpåfyllande frys!
Gå alltid och handla när du är hungrig t.ex.!