ICAS FÄRDIGA MARSIPANLOCK

27 Jul

Hemmagjord Prinsesstårta

Jag har precis bakat min första hemmaprinsesstårta. Allt gick hyfsat fram till sista momentet, marsipanlocket. Jag hade köpt Icas färdigkavlade marsipanlock. Det kändes kladdigt och tungt och det var mer gult än grönt, fast ändå inte gult. Inte fint med andra ord! Och inte lättarbetat, det gick inte att få på fanskapet snyggt. I stället för att ha en stolt och reslig hållning ser ut det ut som innehållet har dragit en sista suck. Förj..ligt!

Jag förstår att de inte säljer lock som är så stora att man kan skära runt dem, så som man gör när man bakar på bagerier, för det skulle bli  massor av svinn. Fast jag tror man kunde ha pudrat lite majsstärkelse på locket och kavlat till det innan man satt på det, kanske, men bara kanske, hade det blivit finare då… Jag kommer då aldrig mer att köpa färdigt lock i alla fall!

/Moma

Ps. Jag ska pudra den och försöka snygga till den, men det får bli lite senare idag, strax före den ska ätas.

Ett svar till “ICAS FÄRDIGA MARSIPANLOCK”

Trackbacks/Pingbacks

  1. PRINSESSTÅRTA « Momaskitchen's Blog - 28 juli, 2010

    […] och 6 dl vispgrädde att fylla tårtan med samt ett lock av marsipan. Jag använde mig av Icas färdigkavlade, men det var inte särskilt bra eller gott, nästa gång kavlar jag eget lock eller hör efter med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: