Den här kakan är som en mjuk sockerkaka, du kan i stort sett ha vilken frukt du vill i den; päron, äpplen, körsbär, hallon, mango… You name it! Jag valde nektariner för jag hade några som var väl mogna och som inte smakade så väldans mycket. Fast det gjorde de när de kom i kakan, mums, den blev väldigt saftig och god!
Mjuk kaka med nektariner
- 125 gram smör
- 1 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker eller lite riven citronzest
- 2 msk mjölk
- Smör och cocos (eller ströbröd) att smöra och bröa formen med.
– Ge formen lite smörj samt en omgång cocos. Sätt på ugnen. Smält smör och låt det svalna, rör smör och ägg pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, därefter mjöl, bakpulver, vaniljsocker/zest samt mjölk. Häll smeten i formen. Stick ner tunnt skivad frukt i kakan, strö eventuellt över lite råsocker och kör kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter.
– Ät kakan som den är eller med lättvispad grädde eller vaniljsås!
/Moma
Gott!! Det låter nästan som den gamla klassikern 2-2-2. (Eller som nån du känner brukar säga 1-2-3 eller 2-2-3 eller liknande med valfria siffror, eftersom 2-2-2 tydligen är så knepigt att minnas…). 2 dl socker, 2 dl mjöl, 2 ägg och 2 valfria frukter eller lite bär. 25 g smält smör som hälls på smeten i formen och gärna lite hackad mandel innan den åker in på 200 grader i 20 min. 🙂
Den är riktigt god! Väldigt saftigt inte som vanlig sockerkaka.
Hej!
Smör ska väll vispas med socker inte ägg )
Håller på och provar receptet – ser trevligt ut, tack!
Tanja
Jodå, det är lite olika för olika sorters kakor. För de lättare och luftigare varianterna brukar man vispa ägg och socker och för de lite tyngre och saftigare smör och ägg 🙂
Hoppas kakan blir god!