EN MJUK KAKA

24 Jul

Den här kakan är som en mjuk sockerkaka, du kan i stort sett ha vilken frukt du vill i den; päron, äpplen, körsbär, hallon, mango… You name it! Jag valde nektariner för jag hade några som var väl mogna och som inte smakade så väldans mycket. Fast det gjorde de när de kom i kakan, mums, den blev väldigt saftig och god!

Mjuk kaka med nektariner

  • 125 gram smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker eller lite riven citronzest
  • 2 msk mjölk
  • Smör och cocos (eller ströbröd) att smöra och bröa formen med.

– Ge formen lite smörj samt en omgång cocos. Sätt på ugnen. Smält smör och låt det svalna, rör smör och ägg pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, därefter mjöl, bakpulver, vaniljsocker/zest samt mjölk. Häll smeten i formen. Stick ner tunnt skivad frukt i kakan, strö eventuellt över lite råsocker och kör kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter.

– Ät kakan som den är eller med lättvispad grädde eller vaniljsås!

 

/Moma

 

4 svar to “EN MJUK KAKA”

  1. Sis 24 juli, 2010 den 19:50 #

    Gott!! Det låter nästan som den gamla klassikern 2-2-2. (Eller som nån du känner brukar säga 1-2-3 eller 2-2-3 eller liknande med valfria siffror, eftersom 2-2-2 tydligen är så knepigt att minnas…). 2 dl socker, 2 dl mjöl, 2 ägg och 2 valfria frukter eller lite bär. 25 g smält smör som hälls på smeten i formen och gärna lite hackad mandel innan den åker in på 200 grader i 20 min. 🙂

  2. Elli-belli 25 juli, 2010 den 22:58 #

    Den är riktigt god! Väldigt saftigt inte som vanlig sockerkaka.

  3. Tatjana Olsson 5 augusti, 2017 den 10:32 #

    Hej!
    Smör ska väll vispas med socker inte ägg )
    Håller på och provar receptet – ser trevligt ut, tack!
    Tanja

    • Moma's Kitchen 5 augusti, 2017 den 13:06 #

      Jodå, det är lite olika för olika sorters kakor. För de lättare och luftigare varianterna brukar man vispa ägg och socker och för de lite tyngre och saftigare smör och ägg 🙂

      Hoppas kakan blir god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: