TAHITIVANILJ

22 Jul

Idag fick jag två fina stänger tahitivanilj, bara för att jag är så snäll!  Det var fint gjort tycker jag!

Vanilla Tahitensis: Tahiti-vanilj, även kallad polynesisk vanilj.

Bourbonvanilj är den vanligaste typen vanilj och den är indelad i 2 sorter: Vanilla Planifolia och Vanilla Pompana. Bourbonvaniljen kommer ursprunglingen från mexikanska plantor varför den också kallas mexikansk vanilj.

Det är bourbonvanilj som du hittar i burkarna med vaniljsocker som du köper hem från din vanliga matbutik. Skulle den innehålla tahitivanilj, så var så säker på att det står tydligt utskrivet.

Tahitivaniljen är mer exklusiv än bourbon, fast det betyder inte att det är något fel på bourbonvanilj! 

 En tahitivaniljstång kan motsvara 2-4 bourbonstänger i smakstyrka. Bourbon och tahitin är ganska lika varandra till utseendet, Tahitin är dock tjockare och oftast längre än bourbonvaniljen, men smaken och doften är annorlunda, tahitin har kraftigare och sötare smak.

 

/Moma

6 svar to “TAHITIVANILJ”

  1. Sis 22 juli, 2010 den 21:55 #

    Va?! Guud vilken lyx!! Men det klart, det ska väl va du då som kan få nåt bara för att du är så snäll! Det var bra gjort av givaren 🙂

  2. Lena 4 augusti, 2010 den 03:44 #

    Vart hittar jag den?????

  3. momaskitchen 4 augusti, 2010 den 11:42 #

    Jag vet faktskt inte, jag har sökt på nätet men utan resultat. Det ska finnas någon butik i stan (Stockholm) som säljer allt, men jag minns inte vad den heter eller var den ligger och de ska ha tahitivanilj har jag hört. Jag kan luska vidare. Annars föreslår jag att du testar ditt lokala bageri/konditori, i fall de använder tahiti så fall kanske du kan köpa av dem?

  4. niclas deli 8 december, 2010 den 15:05 #

    Hej alla!
    Jag vill bara säga att jag sysslar med import av vanilj från både Tahiti och Madagascar.
    Min vanilj säljs på bla Olof Viktors på Österlen samt Chocolatte, Helsingborg. Om ni vill kan ni beställa på min hemsida. Om ni är intresserade så maila mig för prisuppgifter.
    Med vänliga hälsningar niclas deli

Trackbacks/Pingbacks

  1. VANILJKRÄM « Momaskitchen's Blog - 7 oktober, 2010

    […] tårtfyllning blandar du lika del kräm med lika del vispad grädde, supadupa mums! Jag hade ju turen att få lite tahiti-vanilj, så nu använde jag […]

  2. ÄTBARA JULISAR « Momaskitchen's Blog - 1 december, 2010

    […] mitt eget vaniljsocker på mina gamla använda vaniljstänger. Recycle-me like! Jag hade både tahiti- och bourbonvanilj som jag blandade till lite […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: