MATLAGET SESSION 1, DESSERT

22 Jul

Här kommer receptet på Queenies chokladkaka som hon hade fuskat ihop innan jag kom i söndags!

  

Queenies Chokladkaka

– En bra baskaka som är glutenfri, lätt att variera, enkel att göra och som smakar ljuvligt!

  • 5 ägg
  • 300 gram mörk choklad
  • 150 gram smör
  • 120 gram socker
  • 1 cl mörk rom
  • zest  av 1-2 lime (beroende av hur kraftig limesmak du vill ha)

Så här gör du:

-Smält smör och choklad i en bunke i mikron. Knäck i äggen, om du har en bra sil eller är fingerfärdig kan du pilla bort äggsträngen (den lilla vita som håller fast vitan i gulan). Blanda ner socker, rom och zest.

– Häll ner smeten i en smörad form med löstagbara kanter.

-Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-12 minuter, den ska vara lite kladdig när den är klar.

Nu har du en bra baschokladkaka som du kan garnera med vad du vill, det är bara fantasin som sätter stopp.

Tips: Den här kakan kan också användas till tårtbotten, det går också bra att baka ut i muffinsformar. Du kan variera din smaksättning, byt te x.ut limezest mot apelsinzest och tillsätt 1 knapp tsk torkad ingefära.

Den kaka som Queenie gjorde till matlaget i söndags var garnerad med maräng och färska jordgubbar!

/Moma

Ett svar to “MATLAGET SESSION 1, DESSERT”

Trackbacks/Pingbacks

  1. MATLAGET- SESSION 1 « Momaskitchen's Blog - 23 juli, 2010

    […] Karibien. Matlagets fösta anrättning blev en karibisk kycklingsoppa och till dessert vart det en chokladkaka med maräng- och jordgubbstäcke. Det sistnämnda hade hon faktiskt fuskat ihop innan jag kom dit, jag tycker det borde bli […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: