NÄ, NU BLIR DET ANDRA BULLAR

20 Jul

Bullar med mandelmassa & kardemumma

  • 2 dl röd mjölk
  • 25 gram jäst
  • 3 msk socker
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 2 ägg, varav det ena är till pensling av bullarna.

Fyllning

  • 100 gram mandelmassa
  • 3 msk smör
  • 2 tsk nystött kardemumma

-Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med lite av den ljumna mjölken. Vispa socker och smör poröst och blanda ner det  tillsammans med resten av degspadet. Blanda ner mjölet och blanda tills du får en smidig deg.

– Låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek.

– Kavla ut degen till två fyrkanter, skär ut mindre rutor. Fyll varje ruta med drygt 1 tsk fyllning och nyp ihop degen till bullar och lägg  dem med skarven nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt bullarna jästa väl under en bakduk.

– Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på mandelspån eller lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

-Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Detta bildspel kräver JavaScript.

– Ät & njut!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: