Bullar med mandelmassa & kardemumma
- 2 dl röd mjölk
- 25 gram jäst
- 3 msk socker
- ca 8 dl vetemjöl
- 2 ägg, varav det ena är till pensling av bullarna.
Fyllning
- 100 gram mandelmassa
- 3 msk smör
- 2 tsk nystött kardemumma
-Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med lite av den ljumna mjölken. Vispa socker och smör poröst och blanda ner det tillsammans med resten av degspadet. Blanda ner mjölet och blanda tills du får en smidig deg.
– Låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek.
– Kavla ut degen till två fyrkanter, skär ut mindre rutor. Fyll varje ruta med drygt 1 tsk fyllning och nyp ihop degen till bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt bullarna jästa väl under en bakduk.
– Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på mandelspån eller lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
-Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
– Ät & njut!
/Moma
–
Kommentera