JAMAICAN COOKOUT

3 Jul

Jamaican food

 

Vi letar oss fram mellan hus och gårdar som ser i stort sett identiska ut. Först parkerar vi vid fel gård och får fortsätta att leta lite till innan vi hittar rätt, det står en Volvo med en Jamaica keps i på parkeringen och då vet vi att vi har hittat hem.

 

Väl i porten möts vi av gudomliga dofter och magen jublar då den förstår att det snart är mat. Racquel, kvällens värdinna står vid spisen och rör i grytorna medan svetten lackar. Och det är förståeligt, där finns mat för att utfodra ett helt regemente!

Jamaicansk matkurs

Racquel är skolad kock och berättade att hon, förutom tar beställningar på bröllop- och doptårtor, även håller matlagningskurser för den som vill prova på det jamaicanska köket.

Maten på faten

Maten var gudomlig, vi fick en fantastiskt god Escovitch fish, som bestod av stekt uer (närmsta Red Snapper man kan komma). Escovitch fish görs med bland annat ångkokt lök, tomat, morot, timjan ochvinäger eller limejuice som blir till en härlig skysås.

Vi fick även andra traditionella jamaicanska rätter som curry lamb, vegetable rice, fried chicken och ej att förglömma förrätten, en len gyllengul kycklingsoppa gjord på bland annat pumpa. Till maten serverades förstås den jamaicansk ölen Red Stripe och diverse färglada rom-cocktails.

Desserten bestod av färsk frukt samt mango cheese cake, med en topping  av mangopuré och jamaicansk cocosrom- like piece of heaven!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Förrutom all god mat och dryck var huset fullt av trevliga gäster! Jag hade superkul, men idag har jag dock lite ont i håret… Kan det ha varit habaneron?

/Moma

Ett svar till “JAMAICAN COOKOUT”

Trackbacks/Pingbacks

  1. MATLAGET « Momaskitchen's Blog - 18 juli, 2010

    […] Da Queen och jag har bestämt att vi ska ha ett matlag. Vi ska träffas på söndagar och laga mat tillsammans. Tillsammans har vi varsin förort, varsin hungrig familj samt diverse hungriga vänner samt varsin karibisk kokbok, ur dessa två ska vi välja recept sedan ska vi laga tillsammans. Vi börjar idag, hos Da Queen.   […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: