BEENIE MAN I STOCKHOLM

30 Jun

King of Dancehall

Jag undrar vad han käkar till frulle idag när han vaknar upp på Scandic Hotell Malmen i Stockholm, för i ett av de 332 rummen bodde The King of Dancehall i natt.  Jag vet att han inte äter Akee and Saltfish med fried dumplings i alla fall, vilket är Jamaicas nationalrätt och äts såväl till frukost som till kvällsmat. Inte heller tror jag att de serverar Milo, Horlicks, Vita-Cup, Cocoa Tea, Ovaltine på Scandic Hotell, vilket är drycker som jamaicaner gärna dricker till frukost, ofta refererat till som bara”tea”.

Jamaicaner är i regel ganska petiga med sin mat, inte så att den måste vara fancy på något sätt, bara det att den helst ska vara som jamaicansk. Även om de lämnat landet och bott någon annanstans de senaste (1)50 åren.

Hmm, kanske har Beenie med sig en limpa hardough bread och en burk Milo när han är på resande fot. Kanske har han också en sådan där vattenvärmare som man pluggar in i kontakten och värmer vattnet direkt i sin kopp..?

Med andra ord, i skrivandes stund kanske han sitter på sängkanten i sin röda jultomtemorgonrock vippandes på tårna, i väntan på att tevattnet ska bli klart så han kan skölja ner några skivor hardo med en kopp Milo innan han ska studsa vidare till nästa spelning.

Jag undrar vad Tim Badejo äter till frukost i dag. Tim är mannen bakom Maestro Entertainment, arrangören bakom Beenie Mans spelning på Göta Källare i går. Kanske äter han inget alls idag, kanske har han ont i magen efter en mindre lyckad spelning. Eller så bekymrar inte dåliga spelningar honom, för det här var inte den första i raden, inte heller var det den sämsta på Tims meritlista. Tyvärr.

Ljudet var riktigt illa under de korta stunder som det överhuvudtaget kom något ljud ur högtalarna, diskanten var periodvis så hög att det skar i öronen. Det fanns inga vakter kring scenen, så de tjejer som stup i ett kastade sina underkläder eller sina kroppar på Beenie fick han själv försöka mota ner från scen för att kunna genomföra sin spelning. Selectors och ljudteknikern hörde inte/förstod inte vad Beenie sa när han försökte ge dem instruktioner angående musiken. Pinsamt.

Men Beenie är inte King of Dancehall utan anledning och trots kassa förutsättningar rodde han hem en bra spelning, utan att få frispel, och han gav publiken valuta för sina pengar- så gott han kunde.

Beenie i Sthlm

Peace love and more bass to the people!

/Moma

3 svar till “BEENIE MAN I STOCKHOLM”

 1. Lisen 30 juni, 2010 den 11:49 #

  Zim zimma! Jag undrar också vad Beenie åt till frukost i morse. Lite undrar jag också vilket färg på sockarna han tog på sig, jag undrar vilken tandkräm han använde. Följaktligen undrar jag om han hade lite afrodisiak-olja i sitt hår som jag utan att skämmas snusade in i mina näsborrar. Undrar om Beenie tyckte att det var lite jobbigt? Nä, nu jag måste försöka avbenniefiera mig… eller? zagaza…

 2. barasiri 10 augusti, 2010 den 01:28 #

  Hej, sent svar ! Nu var det ett tag sen men jag kommer ihåg att jag tyckte att det var kul att han gick upp på scen igen trots alla problem med brudar, ljud osv. Det var kul att se honom, stod väldigt långt fram (var dock inte en av de som kastade sig upp) men jag tror att det hade varit så mycket bättre med annan arrangör och lokal. Kanske någon som ser till att han har vakter runt sig? En av tjejerna som hoppade upp kunde lika gärna bytts ut mot någon galning med kniv eller hur man ska säga. Har även för mig att Gimme Gimme spelades fem gånger i rad fast det kanske bara var 3-4? Nej om han kommer till Sthlm någon mer gång ska jag se honom igen (kunde inte se honom på Gröna Lund). Men jag tycker som sagt att han var stark, hade det varit jag hade jag dragit därifrån på en gång och inte kommit tillbaka till Stockholm haha. Nu blev det världens längsta inlägg men är för trött för att sortera tankarna på ett bra sätt.

  • momaskitchen 11 augusti, 2010 den 11:28 #

   Jag såg inte heller Beenie på Grönan, jag hade såklart lyckats boka in en utlandsresa samma helg. Men jag skulle se honom igen om han kom, även om han bara sjöng Gimmie Gimmie hela kvällen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: