VEGETARISK LASAGNE

29 Jun


 

Det här är min favoritlasagne, den slår alla andra lasagner på fingrarna. Även sonen som annars inte jublar högt åt vegetarisk mat tycker att den här vegetariska är godare än all annan lasagne.

-Testa själv vetja!

Vegetarisk lasagne med spenat och mozzarella

  • Lasageplattor
  • 2 burkar hela/krossade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 3  msk balsamico vinäger
  • 2 msk socker
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • salt
  • 1 krm chiliflingor/färsk chili
  • 2 tsk nymald svartpeppar
  • Någon örtkrydda, jag gillar salvia men det går med basilika, oregano eller vad du nu föredrar att krydda din tomatsås med.
  • 200 g riven valfri ost
  • 1 stor burk keso
  • 500 g bladspenat, mangold går också fint
  • 240 g Mozzarellaost

Gör så här:

Tomatsås:

Häll oljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. När oljan är varm fräser du tomatpurén på så sett frigörs aromer ur tomatpurén och du får en kraftigare smak på tomatsåsen.

Pressa i 3 vitlöksklyftor samt chili, ha i örtkryddor (om du använder färska tillsätter du dem när såsen har kokat klart), salt, socker, vinäger, svartpeppar. Slå på ½-1 dl vatten. Koka upp såsen. Vrid sedan ner värmen så att såsen får småsjuda i minst 30 min med lock. Blir såsen för vattnig lyfter du av locket en stund och låter såsen reducera så att den blir lite tjockare.

Blanda vegofyllningen:

Keso, riven ost, tinad och bladspenat (urvattnad om du använder fryst). Tillsätt 2 klyftor pressad vitlök samt salt och svartpeppar efter smak.

Lägg lite tomatsås så att det täcker botten på en ugnsfast form, lägg sedan ett lager med lasagneplattor, lägg på vegofyllning, varva sedan lasagneplattor vegofyllning tills fyllningen är slut. På det översta lagret lasagneplattor häller du över tomatsåsen, det kommer rinna ner på sidorna så att pastan har något att koka i.

Kör lasagnen i ugnen enligt anvisningen på lasagnepaketet. Jag brukar ta ut min lasagne ca 10 minuter före anvisningen och låta den stå till sig i för att suga upp mer vätska, är det fortfarande för vätskigt så kör jag den ca 10 minuter till.  Ungefär en kvart innan lasagnen är klar lägger jag på skivorna av mozzarellan.

Servera lasagnen med en stor härlig sallad & vinegrettdressing!

-Ät & Njut!

/Moma

2 svar to “VEGETARISK LASAGNE”

  1. LiLo 15 oktober, 2011 den 14:18 #

    Annars finns det lammsadel och ungsrostade rotsaker i 24:an

Trackbacks/Pingbacks

  1. ÄNTLIGEN MÅNDAG « Momaskitchen's Blog - 27 september, 2010

    […] här mumsiga lasagnen åt vi häromdagen. Receptet hittar du här. Mmm, den är så enkel och så himla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: