SCWEIZISK MARÄNG

27 Jun

Här följer ett recept på Schweitzisk maräng som vispas i vattenbad, vilket gör att den blir frasig med en seg och god mitt. Servera marängerna som de är eller gör som jag och toppa med lite smält rabarber, vispad grädde, färska jordgubbar och riven choklad- jättegott!

Det här behöver du till 6 stora maränger:

  • Termometer
  • 3 äggvitor (100 gram)
  • 1 tsk pressad citron
  • drygt 1 dl strösocker
  • ca 1 1/2 dl florsocker
  • 1 dl salta pistagenötter, skalade och hackade

  

– Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvita, citron och strösocker i en ren/fettfri bunke och vispa på låg hastighet så att det blandas.

– Ställ bunken över en lastrull med sjudande vatten. Tillsätt florsockret och vispa hela tiden. Vispa på hög hastighet tills temperaturen når 50-60 grader.

-Ta bunken från vattenbadet och vispa smeten på låg hastighet tills att den har svalnat. Vänd ner pistagenötterrna och blanda försiktigt. Klicka ut eller spritsa ut 6 maränger på bakplåtsppapperklädd plåt.

– Grädda först marängerna med öppen ugnslucka under de första tio minutrarna. Sänk värmen till 90-95 grader och stäng ugnsluckan. Grädda marängerna tills de känns lätta och torra, ca 1 1/2 timme.

 

Tips: Gör en stor festlig marängtårta, gör då en stor marängtårtbotten i stället för flera mindre maränger. Toppa med vispgrädde, mangosorbet samt melonkulor & färska hallon!

/Moma

3 svar till “SCWEIZISK MARÄNG”

  1. Ylva 3 juli, 2010 den 10:00 #

    Äntligen ett recept på maräng som är seg inuti 🙂 det verkade ganska komplicerat men jag får väl göra ett försök nån dag…

  2. momaskitchen 4 juli, 2010 den 22:51 #

    Nä, det är inte komplicerat, bara vispa, vispa och ta lite tempen, vispa lite till, det klarar du galant!

Trackbacks/Pingbacks

  1. MEATLESS MONDAY « Momaskitchen's Blog - 8 juli, 2010

    […] dessert åt vi färska svenska jordgubbar med lättvispad grädde och hemgjord maräng med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: