Det är ju bröllop och Love-week här i storstaden, men det är det väl knappast någon som har undgått märka. I dag är det ju grand finale på detta spekt.. evenemang. Jag tänkte att en lööv-biff passar bra på menyn då, so here you go:
Syrrans Lööv-beef (5 pers)
- 10 st lövbiff
- 2 paket bacon, finstrimlat
- 1 gul lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 300 gram champinjoner, finhackade
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl stark riven ost
- 1 1/2 msk fransk senap
- 1/2 msk kinesisk soya
- salt
- nymald svartpeppar
- smör till stekning
-Fräs bacon, lök, vitlök och champinjoner, salta och peppra fräset och ställ åt sidan. Lägg ut lövbiffen och torka av den med hushållspapper, salta och peppra, lägg ca 2 1/2 msk bacon- och svampfräs i mitten av varje lövbiff. Rulla ihop till en rulle/rullad och förslut med en tandpetare.
-Bryn lövbiffsrulladerna, ta upp dem ur pannan vart efter de brynt klart. Lägg tillbaka rulladerna i pannan och slå på grädde och mjölk. Tillsätt senap och ost, i fall du fick bacon- och svampfräs kvar tillsätter du det med. Koka upp såsen med rulladerna i och låt sjuda i några minuter.
– Servera med kokt potatis och en god sallad!
-Massor av kärlek!
/Moma
Meen, smarrigt värre! Kanske får bli en repris i dag 🙂
Smäller fetav av sugenhet!
*stööön*
Ta för fasen bort baconet så det blir lite mindre läckert så att någon står ut med att läsa ditt recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa ARMA MATEN!