VECKANS VEGOUTMANING

16 Jun

Veckans vego: Ital Stew with Rice & Peas med stekt plantain- supermums!

Jag gjorde mitt bönris på mungbönor. Mungbönor är små och behöver inte blötläggas och om man passar koktiden (max 20 min) så är de bra att ha till bönris.

ITAL STEW (2 pers)

  • 1 morot, stavar
  • 1/2 gul lök, grova strimlor
  • 1 knapp dl butternut squash, skivad och tärnad
  • 4 stjälkar mangold, skuret i småbitar
  • 1 1/2 dl vitkål, strimlad
  • 1 valfri bit chili, finhackad
  • 1/2 tsk timjan
  • 4 vitlöksklyftor, finskurna
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 msk färsk koriander, fint skuren
  • 1/2 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • olja till stekning
  • (1 msk smör)

– Fräs hastigt på vitlök, chili och ingefära, släng ner allt utom mangolden och koriandern. Stek på grönsakerna så att de fortfarande är al dente, några minuter före allt är klart slänger du ner mangold och koriander. Salta och peppra, klicka eventuellt i en liten klick smör.

Servera gärna med plantain, ananascoleslaw samt bönris!

-Smaklig spis!

/Moma

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: