FORTS. OBH NORDICA BLENDER

15 Jun

Fortsättning på och avslut av min reklamation av Obh Nordica Blender:

*Se tidigare inlägg här: https://momaskitchen.wordpress.com/2010/05/20/min-obh-nordica-blender/

Förra veckan kom ett formulär från Onoff där jag skulle fylla i alla uppgifter som jag redan hade fyllt i på nätet då jag mailade in min reklamation via Onoffs hemsida. Den här gången skulle jag också bifoga kvitto… Eftersom jag beställt varan via nätet finns alla uppgifter i deras orderbekräftelse, som jag redan mailat nummret på.

Det verkar som att alla som jobbar med reklamationer älskar att säga den lilla frasen ”Men du måste ha kvitto”, för den sägs i tid och otid. Otid denna gång eftersom köpet redan är styrkt via orderbekräftelse, och kvitto (för den som inte vet det) är till för att stärka att varan är köpt i just den butiken.

Jag ringer upp Onoffs kundtjänst. Jo, jag måste ju ha kvitto! Efter 15 minuters väntande i telefon får jag veta att jag inte beöver fylla i fomuläret eller bifoga kvitto. ”Allt finns ju i orderbekräftelsen.” Mmm, som jag inledningsvis av vårt samtal sa – 15 minuter tidigare.

Jag får nu informationen att jag bara behöver skicka tillbaka varan. ”Fast”, tillägger rösten i telefonen, ”Vill du vara på den säkra sidan kan du ju alltid skicka med kvitto- för säkerhets skull…” Jag skickade inget kvitto.

Nåväl, häromdagen fick jag en ny blender på posten. Dock ingen ursäkt för omaket, vilket jag tycker är på sin plats då man måste reklamera en vara som inte håller måttet. I stället möts man alltför ofta av någon överlägsen ”du-ska-vara-tacksam-att-vi-godtager-detta-böket-min”…  Trist.

/Moma

4 svar till “FORTS. OBH NORDICA BLENDER”

 1. Sis 15 juni, 2010 den 14:39 #

  Ja, det är så trist när man köpt nåt som gått sönder och så är de så där! De borde ju va lite trevliga och tillmötesgående när de redan ligger på minus iom den trasiga varan. Nä, istället ska de gräva lite djupare åt sig själva…

  Man blir ju ändå lite nyfiken på vad hon menade med ”dem säkra sidan” ang kvittot. Kul att du va lite crazy och struntade i det, men ändå synd att vi inte fick reda på vad som kunde hänt :p

 2. Niklas 16 juni, 2010 den 09:08 #

  Hade du skickat med kvittot så hade du fått ursäkten… 😉

 3. Lena 16 juni, 2010 den 17:19 #

  Jävla typer! De ska vara ödmjuka och ursäktande! Basta!
  Ring och fråga vart presentkortet på 500 kronor för sveda och värk är, som de lovade dig i ett telefonsamtal!

Trackbacks/Pingbacks

 1. MIN OBH NORDICA BLENDER « Momaskitchen's Blog - 15 juni, 2010

  […] 2010-06-15: Här finns fortsättninen och avslutet: https://momaskitchen.wordpress.com/2010/06/15/forts-obh-nordica-blender/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: