RIS OCH MERA RIS

14 Jun

Ris hör till den vanligaste basfödan i Västindien, men man äter sällan riset som det är, utan man kokar det till exempel med cocosmjölk, kryddor, bönor, grönsaker osv. Jag hittade detta trevliga recept på karibiskt ris av Mr Jinks Jenkins från Trinidad & Tobago.

Ris med gungo-bönor (Pigeon peas)

4 deciliter jasmin ris
3 deciliter gungo-bönor
½ deciliter jungfruolja
1 tesked salt
2 teskedar malen röd paprika
1 ½ matsked rosmarin

-Lägg riset och gungo-bönorna i vatten över natten.
Koka först gungo-bönorna i rikligt med vatten.
När bönorna ännu känns något fasta tillsätt olivoljan, paprikan samt riset.
Koka allt tills riset är klart.

  

-Smaklig spis!

/Moma

4 svar to “RIS OCH MERA RIS”

  1. Lena 16 juni, 2010 den 17:20 #

    Ännu en sort och en rätt att sätta upp på ”att göra”-listan! Tror du det blir lika gott med råris eller fullkornsris?

  2. momaskitchen 16 juni, 2010 den 22:12 #

    Njae, det tror jag inte för jag tycker inte att det är lika gott med råris som jasmine (fast det är ju nyttigare). Det ska finnas ett grönsaksris bland mina recept- det tror jag passar bättre att göra på råris i så fall.

Trackbacks/Pingbacks

  1. VECKANS VEGOUTMANING « Momaskitchen's Blog - 16 juni, 2010

    […] gjorde mitt bönris på mungbönor. Mungbönor är små och behöver inte blötläggas och om man passar koktiden (max […]

  2. JAMAICAN JERK « Momaskitchen's Blog - 17 juni, 2010

    […] Jag serverade mina ribs med bönris och en fruktig ananascoleslaw, mycket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: