COLESLAW

14 Jun

Coleslaw är riktigt gott tycker jag, det är krispigt och fräscht. Jag gör min på yoghurt och majonnäs i stället för bara majonnäs, då blir den inte så stabbig. Coleslaw passar som tillbehör till grillade rätter. Ikväll ska vi äta Jerk-ribs och då passar det fint med en fruktig coleslaw med färsk ananas till det.

Momas Coleslaw m. ananas (6 portioner)

  • 1/2 vitkålshuvud, medelstort
  • 1-2 morötter
  • 1/4 färsk ananas, tärnad i småbitar
  • 1/2 dl yoghurt/gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

– Strimla vitkålen och grovriv morot, blanda i alla de övriga ingredienserna och låt salladen stå till sig i kylskåpet i minst 20 minuter.

/Moma

11 svar to “COLESLAW”

  1. Sis 14 juni, 2010 den 23:50 #

    Jag gjorde också coleslaw idag, men till biff ala Lindström 🙂 Smarrigt värre!

Trackbacks/Pingbacks

  1. VECKANS VEGOUTMANING « Momaskitchen's Blog - 16 juni, 2010

    […] Servera gärna med plantain, ananascoleslaw samt […]

  2. JAMAICAN JERK « Momaskitchen's Blog - 17 juni, 2010

    […] Jag serverade mina ribs med bönris och en fruktig ananascoleslaw, mycket […]

  3. CHICKS AND MORE CHICKS « Momaskitchen's Blog - 13 augusti, 2010

    […] åt Fried Plantain, Moma’s Jamican Curry Chicken med Queenies Coconut Rice samt bönsalsa och coleslaw. Till dessert åt vi Moma’sinkokta rompäron med Queenies kardemummamousse med vit choklad […]

  4. En karibisk kväll att minnas | pickipicki - 20 juni, 2012

    […] chicken och servera med ris på bästa kokosmjölksviset, grillade cassavaknyten, potatissallad, coleslaw och karibisk salsa. Bjud på en efterrättsdröm; karibisk trifle med bästa banankakan i botten […]

  5. DEJT I MOMA’S KITCHEN « - 21 juni, 2012

    […] maten serverade jag också klassiska tillbehör som coleslaw, potatissallad, karibisk salsa och en av mina favoriter; cassava med vitlök och […]

  6. BBQ « - 29 augusti, 2012

    […] nu när semestern och sommarlovet är över. Vi åt Bbq Chicken med Bbq-sås tillsammans med , coleslaw, grönsaksris och majskolvar kokta i cocosmjölk. Det är också gott att marinera fläskkött i […]

  7. Karibisk söndagsmiddag | - 25 mars, 2013

    […] Min familj brukar ha svårt att svara på vad som är typiskt karibiskt om någon frågar så jag tänkte det var läge för lite uppfriskning av minnet. Jag serverade rice and peas, (som är jamaicanskt bön- och cocosris) samt five spice chicken och stekt plantain, ugnsrostad potatis och sötpotatis och en karibisk majonäs samt coleslaw. […]

  8. Utflykt till Picki-paradiset | - 1 juli, 2013

    […] Coleslaw med ananas […]

  9. Callaloo- en karibisk klassiker | - 18 maj, 2014

    […] där, koka upp lite grönsaksris, stek lite fisk, kanske BBQkyckling och gör en coleslaw och du har en fullgod karibisk Sunday Lunch att bjuda […]

  10. Jamaican Vegie Jerk Burgers | - 29 september, 2014

    […] med karibiskt bön- och cocosris, pepper sauce, karibisk majo, dubbel friterad plantain och Coleslaw. Men om man inte orkar med nån stor middag så funkar det ju utmärkt att servera Jerk burgarna i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: