JORDGUBBSTÅRTA

9 Jun

Jag har haft lite väl många järn i elden den senaste tiden. Så nu skriker kroppen efter vila fast hjärnan är fortfarande inställd på att vilja göra allt som är roligt. Dålig kombination om du frågar mig!

Idag går min prins ut nionde klass- och 10 års kämpande är värda lite kalasande, så familj och vänner kommer på tårtkalas. Jag har ångest för plan ett var att baka bullar och baka tårta. Nu blir det plan tre, det vill säga göra tårta på köpta tårtbottnar… och nu viskar jag; köpebullar.

Men jag vet (läs hoppas) att alla andra blir nöjda och att det bara är jag som är tramsig och jagar upp mig och skäms över köpegrejer… Hmm, jag kan redan nu höra min systers smått förvirrade röst ”kööpebullar..?!”

Jordgubbstårta

(Jag gjorde två tårtor, men receptet är på en)

 • 1 paket tårtbottnar
 • 500 gram färska jordgubbar
 • 200 gram frysta jordgubbar
 • 1 dl sylt av valfri sort
 • 2 dl marsankräm + 1 dl vispad grädde att blanda i marsankrämen
 • 4 dl vispgrädde
 • lite riven choklad till garnering

    

– Bre på sylt på den understa tårtbottnen. Mixa halvfrusna och avrunna jordgubbar  och 1 1/2 msk florsocker med stavmixer, bre på jordgubbskrämen över sylten.

– Lägg på en till tårtbotten. Blanda till marsankrämen med 1 dl vispad grädde och bre på.

– Lägg på översta tårtbottnen, garnera med färska jordgubbar, spritsad grädde och riven choklad.

/Moma

2 svar till “JORDGUBBSTÅRTA”

 1. Lisen 10 juni, 2010 den 10:55 #

  Tack för tårtan! Den funkade både innan och efter maten!/Löve!

 2. Sis 11 juni, 2010 den 00:06 #

  Hahaha, ja det var väl ganska exakt så jag sa. I falsett om jag inte minns fel 🙂

  Dock: köpebullar är en synd och ska inte blandas ihop med bullar och annat ätbart!

  Men jag överlevde för jag hade ändå inte tid med nåt annat än att äta den smarriga tårtan!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: