Fina fisken
Få anrättningar kräver så lite som den här sommriga laxfilén med den friska fräscha dill- & citroncrémen, perfekt för lata sommardagar!
Det här behöver du för 4 personer:
- 5oo gram laxfilé
- 1 skvätt olivolja till formen (så det blir lättare att diska den)
- 1 nypa flingsalt
- några drag med vitpeppar- samt svartpepparkvarnen
- några kvistar dill
- 1/2 citron zest samt ca 2 msk juice
- 3 dl grekisk yoghurt
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 2oo grader. Skvätt lite olja i en ugnsfast form, lägg laxen med skinnsidan neråt och strö på lite flingsalt samt nymald vitpeppar. Låt laxen ugnsbaka i ca 15-20 minuter, det beror på fiskens tjocklek.
- Gör dill- & citroncréme, riv zest och blanda ner i yoghurten tillsammans med citronjuice och ca 1 krm salt och nymald svartpeppar samt ca 2 msk hackad dill. Låt den stå och dra i kylskåpet tills det är dax att äta.
– Ät med små fina gröna ärtor samt nykokt potatis!
– Smaklig spis!
/Moma
I love lax!
Det sägs att mina första ord var ”jö fisk” men det kan vara en skröna från mina mostrar! Jag är i alla fall uppfödd på röd fisk, framför allt gravad, och kan inte leva utan den! Eller dig!
Den här ska jag göra idag:-).
Hoppas det smakar 🙂