UGNSBAKAD LAXFILÈ MED DILL- & CITRONCRÈME

27 Maj

Fina fisken

Få anrättningar kräver så lite som den här sommriga laxfilén med den friska fräscha dill- & citroncrémen, perfekt för lata sommardagar!

Det här behöver du för 4 personer:

  • 5oo gram laxfilé
  • 1 skvätt olivolja till formen (så det blir lättare att diska den)
  • 1 nypa flingsalt
  • några drag med vitpeppar- samt svartpepparkvarnen
  • några kvistar dill
  • 1/2 citron zest samt ca 2 msk juice
  • 3 dl grekisk yoghurt

 

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 2oo grader. Skvätt lite olja i en ugnsfast form, lägg laxen med skinnsidan neråt och strö på lite flingsalt samt nymald vitpeppar. Låt laxen ugnsbaka i ca 15-20 minuter, det beror på fiskens tjocklek.
  • Gör dill- & citroncréme, riv zest och blanda ner i yoghurten tillsammans med citronjuice och ca 1 krm salt och nymald svartpeppar samt ca 2 msk hackad dill. Låt den stå och dra i kylskåpet tills det är dax att äta.

Ät med små fina gröna ärtor samt nykokt potatis!

– Smaklig spis!

/Moma

 

3 svar to “UGNSBAKAD LAXFILÈ MED DILL- & CITRONCRÈME”

  1. Lena 1 juni, 2010 den 23:35 #

    I love lax!

    Det sägs att mina första ord var ”jö fisk” men det kan vara en skröna från mina mostrar! Jag är i alla fall uppfödd på röd fisk, framför allt gravad, och kan inte leva utan den! Eller dig!

  2. Hotness 10 september, 2011 den 16:57 #

    Den här ska jag göra idag:-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: