SOMMARMAT

25 Maj

Laxpudding med gröna ärtor & citron

Rena sommarsmaker med dill, gravad lax och potatis- lätt och fräscht.

Det här behöver du:

300 g  gravad lax
1 stor gul lök
Smör
700 g kokt kall potatis
1/2 dl hackad dill
4 ägg
4 dl Standardmjölk
1/2 tsk salt/sellerisalt
1 krm vitpeppar från kvarnen

-Koka potatisen med skal på i ca 15 minuter, alltså inte helt färdig. Låt den svalna.

 

– Sätt ugnen på 225°. Skiva löken tunt och fräs den i smör tills den blir mjuk. Skiva potatisen och varva den med lax, lök och dill i en smord ugnssäker form, avsluta med potatis.

         

– Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över potatisen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllene färg.

-Servera gärna med smält eller skirat smör, gröna ärtor och citronlyftor!

-Smaklig spis!

/Moma

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: