BACARDI BREEZER

25 Maj

 

Det här inlägget är en fortsättning på ett tidigare inlägg där jag uttryckte viss irritation angående att Bacardi påstår att deras breezer görs på ”färska frukter och bär”, när det i själva verket står ”läsk” på innehållsförteckningen. Jag har mailat Petra Caspolin, marknadsansvarig på Bacard,i och bett henne förklara hur de tänker kring det.

Så här svarar Petra Caspolin:

Hej!

Vad trevligt att ni är engagerade och att ni har uppmärksammat våra nyheter! Jag beklagar att jag har varit på resande fot och inte har kunnat svara på din fråga tidigare.

Bacardi Breezer görs så här; Vi utvinner smakessenser ur olika frukter och bär som ger drycken dess friska och fruktiga huvudkaraktär. Dessa smakessenser blandas med kolsyrat vatten och bildar då en läskedryck. Denna läskedryck blandar vi med Bacardi Superior Rom, och då har vi skapat Bacardi Breezer.

Jag hoppas detta förklarar hur vi tänkt och vad flaskorna innehåller.
Trevlig sommar!

Mvh

Petra Caspolin

Hm, jag är faktiskt inte säker på att jag förstår vad Petra menar när hon säger att de ”utvinner smakessenser ur olika frukter och bär”. I mina öron låter det som att de skulle använda sig av frukt- och bärkoncentrat i så fall, som de i sin tur blandar med kolsyrat vatten. Blir det inte kolsyrad juice då? Fast det kanske är mängden vatten till mängden fukt- och bärkoncentrat som avgör om det får kallas juice…

Men menar hon att det som de kallar läsk på innehållsförteckningen då inte är läsk framställt på traditionellt sett, det vill säga med kemiska smakessenser och vatten som man sedan kolsyrar? Jag mailar tillbaka och frågar och återkommer med svar så snart jag kan.

/Moma

7 svar till “BACARDI BREEZER”

 1. Lena 25 maj, 2010 den 23:00 #

  Trevlig resa!

 2. Roffe 26 maj, 2010 den 15:35 #

  Moma, inte för att sabba din sågning men 1) Breezer mango är ju hur god som helst, och 2) jag kan inte hitta var baccardi påstår att det är färska frukter och bär i drickat? – men jag kanske läser dåligt (som vanligt :-))

  R

 3. Louise Ungerth 26 maj, 2010 den 16:45 #

  Bra att du inte ger dig angående läskspriten. Jag vill gärna veta också! Louise

 4. momaskitchen 27 maj, 2010 den 22:09 #

  Roffe: Ingen fara, smaken ar olika 🙂 Men om du klickar pa det grona ”pastar” sa hittar du det.
  Mina bortglomda pricka hittar du inte pa samma stalle!

 5. Åsoa 6 juni, 2010 den 21:44 #

  Jucie är jucie och läsk är läsk. Vad är det nu i den där bacardi breeze??? Man bara undrar…..Å

 6. Sis 15 juni, 2010 den 00:02 #

  Nu gräver de djupare o djupare… De skriver ju ”För att skapa Bacardi Breezer används den finaste romen, vilken mixas med härliga frukter och bär samt kolsyrat vatten.” Det är ju inte riktigt så hon förklarar det i mailet…

  Jag är mer än nyfiken på svaret. Bra att du inte ger dig!

 7. momaskitchen 15 juni, 2010 den 09:47 #

  Sis: Det är nog så att Bacardi har gett upp mig, då de inte återkom efter mitt senaste mail.
  Men jag tror de flesta har förstått att några färska frukter och bär är det inte tal om i Bacardi Breezer, utan det är bara säljande ord för att få läskspriten att låta märkvärdigare än vad den är. Med andra ord: fulmarknadsföring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: