VEMS BABA?

23 Maj

 

Det spelar ingen roll vems pappa, sätt på ugnen och gör en baba ganoush!

Röra på ugnsbakad aubergine, gott till grillat och att doppa bröd i.

Det här behöver du:

2 st auberginer
1 msk tahini (sesampasta) eller 1 msk rostade och mortlade sesamfrön
½  st citron, saften

½ tsk malen spiskummin
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
peppar

Så här gör du:

 Värm ugnen till 250 grader.

Skär ett par snitt i skinnet på auberginerna, lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen, vänd på dem då och då,  i ca 25-35 minuter. De är klara då de är mjuka.

Dra av skinnet och lägg inkråmet från auberginerna i en bunke och mixa ihop till en slät röra tillsammans med tahini, citronsaft, spiskummin och vitlök. Rör i olivolja och smaka av med salt och peppar. Tycker du konsistensen blir för lös kan du mixa i lite vitt bröd.

Baba Ganoush passar perfekt till buffén och meze tallriken!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: