BACARDI BREEZER

18 Maj

Jag satt här och surfade runt lite bland olika kosumentfrågor, jag var bland annat inne på Konsumentföreningen i Stockholms hemsida och läste om deras granskning av tvivelaktig marknadsföring.

Det fick mig att tänka på mitt senaste konsumenttest av Bacardis Mango Breezer. Bacardi påstår i ett pressutskick att Breezern görs av ”den finaste romen, vilken mixas med härliga frukter och bär samt kolsyrat vatten.” Fast som jag tidigare nämnde står det på innehållsförteckningen att drycken innehåller rom och exotiskt smaksatt läskedryck. Jag tvivlar på att innehållet ens varit i närheten av färsk frukt. Läsk och färsk frukt är två skilda saker i min värld, och då borde väl detta räknas till vilseledande marknadsföring, eller?

/En förvirrad Moma

8 svar till “BACARDI BREEZER”

 1. Lisen 19 maj, 2010 den 10:05 #

  Moma har definitivt rätt! Den finaste romen, färsk mango och kolsyrat vatten ska inte smaka smält isglass. Näe… do it yuh self! En skiva Ice cream mango med en skvätt Fernandes Black Label… Och så en Momas-etikett!

 2. Philip Jale 19 maj, 2010 den 11:49 #

  Jag håller med. ”Den finaste romen” ska väl inte inehålla läsk? Det tycker inte jag.

 3. Hotness 19 maj, 2010 den 19:54 #

  Vilseledande är milt uttryckt. Läsk kan inte bli härliga frukter, kalla det istället för vad det är: Fanta med fulsprit.
  Kanske kan bli en facebook-kampanj?

 4. momaskitchen 20 maj, 2010 den 14:46 #

  Hej,
  Jag har mailat Petra Caspolin, senior brand manager, Bacardi och bett om deras synpunkter, men jag har än så länge inte fått något svar.
  Mvh
  Moma

 5. ylva 20 maj, 2010 den 20:12 #

  Vilseledande är ju bara förnamnet! Ljug, lögn, ruffel och båg passar bra in i sammanhanget! Som någon skrev ovan, läsk kan inte bli härliga frukter. Det är verkligen på plats med en förklaring från Bacardi tycker jag! (För övrigt är jag mycket tveksam till att Bacardi skulle stå för ”den finaste romen”. Kanske läge att skicka en påminnare med en slurk Fernandes Black Label V.S. till Petra 🙂

 6. momaskitchen 21 maj, 2010 den 08:16 #

  Lisen och Ylva: Kul att ni gillar Fernandes rom från Trinidad & TObago!

Trackbacks/Pingbacks

 1. BACARDI BREEZER « Momaskitchen's Blog - 25 maj, 2010

  […] här inlägget är en fortsättning på ett tidigare inlägg där jag uttryckte viss irritation angående att Bacardi påstår att deras breezer görs […]

 2. LITE UPPÅT « Momaskitchen's Blog - 29 maj, 2010

  […] Jag gör ofta smoothie på banan och iskall mjölk. Men inte den här gången. Kör en banan, en näve lätt tinade jordgubbar samt en näve björnbär och eventuellt 1 tsk jordgubbshonung  med stavmixern och du får en kall och god smoothie gjord på rena frukter & bär, på riktigt! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: