MÛSLI-EXTRA ALLT

12 Maj

 

Var vad Rebecca sa om sin müsli, och jag blev tvungen att testa, för se egen müsli har jag aldrig gjort tidigare! I like extra allt, i alla fall när det är gott och nyttigt!

Men jag har översatt (på en höft) samt bytt ut lite, jag tror det var det som var meningen, man tar det man gillar och gör på så vis sin egen müsli.

Det här hade jag till min müsli:

  • 1 liter fiberhavregryn
  • 2 dl linfrön
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 400 gram hackade nötter, jag blandade mandel- och hasselnötter.
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl apelsinjuice
  • 3/4 dl mörk muscavadosocker
  • 1 tsk ekologisk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl cocosflingor
  • 1 1/2 dl sultanrussin
  • 1 1/2 dl stora gula sydafrikanska russin (de är mycket syrligare än vanliga russin), skurna i mindre bitar.

 

– Blanda alla ingredienser till och med de hackade nötterna och häll ut de i en långpanna. Blanda sedan apelsinjuice, muscovadosocker samt oljan, se till att sockret löser sig och häll det över grynblandningen.

– Kör i ugn i 15 minuter 175 grader, rör om då och då.

– Ta ut plåten och tillsätt russin, cocos samt vaniljsockret. Kör i ytterligare 15 minuter och rör om då och då.

– Låt müslin kallna innan du häller över den till en burk.

Den här müslin blir ett bra startskott inför träningspasset, fulladdad med energi och protein!

/Moma

11 svar to “MÛSLI-EXTRA ALLT”

  1. Lena 12 maj, 2010 den 21:17 #

    Visst är det gott när man gjort egen! Jag kan sitta och knapra på det som snacks på kvällen framför tv.n! Mums!

  2. Therese 12 maj, 2010 den 21:20 #

    Tack för senast 🙂

    Vill gärna slå ett slag för Goji-bär i müsliin. Går att köpa i både mer välsorterade livsmedelsbutiker, hälsokosten och typ Hötorgshallen ( där man dessutom kan köpa massor av livsmedel för både kropp och själ). Smakar bättre än vad de ser ut 😉

  3. Erica 21 december, 2014 den 19:41 #

    Hej!
    Skulle vilja kunna läsa rebeccas blogg vet du hur jag gör för att komma in på hennes blogg, kanske du kan ge mig hennes e-mail? skulle vara jättesnällt! Kikade in på den sidan för flera år sedan och skulle gärna vilja läsa den igen men ser att den är ”låst” nu?

    • Moma's Kitchen 22 december, 2014 den 10:07 #

      Hej Erica, jag vet inte hur du ska göra för att komma i kontakt med Rebecca, jag har inte hennes mejl men lycka till!

  4. Erica 22 december, 2014 den 10:43 #

    ok men du kommer in på hennes blogg? tänkte om du kunde skriva en kommentar där hur jag går tillväga för att läsa hennes blogg? jättetacksam för hjälp!

    • Moma's Kitchen 22 december, 2014 den 20:54 #

      Jag har för mig att hon skulle sluta blogga, eller så kanske hon har en lösenordsskyddad blogg?

      • Hej Heej 22 december, 2014 den 21:32 #

        Ja det verkar som bloggen är lösenordsskyddan. det var via länken som du hade via ditt inlägg ”musli extra allt” som jag hittade till hennes blogg och tänkte om du kanske hade inträde dit eftersom du hade länkat ?

      • Moma's Kitchen 22 december, 2014 den 21:47 #

        Nej, ledsen, inlägget är över fyra år och mycket kan hända på den tiden.

Trackbacks/Pingbacks

  1. SOMMAREN ÄR HÄR « Momaskitchen's Blog - 11 juni, 2010

    […] sommarmat än fil med färsk frukt eller färska bär? Passar till frukost, mellis med min goda musli och även till middag (om inte sonen är […]

  2. TRÅÅÅKIGT « Momaskitchen's Blog - 18 juni, 2010

    […] inte så överdrivet förtjust i maränger. Hade jag haft nötter hemma hade jag gjort en ny sats müsli- min är slut nu. Nä, jag hade inte haft äggvitan […]

  3. UTAN ENERGI « Momaskitchen's Blog - 7 juli, 2010

    […] fiberhavregryn samt Änglamarks ekologiska russin och Saltå Kvarns ekologiska torkade aprikoser.  Klicka här för fullständigt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: