WHY I LIKE WHAT I LIKE

10 Maj

Ibland vet jag inte om den mat som jag gillar är så där supergod som jag tycker att den är eller om det är så att jag tycker om viss mat på grund av nostalgi. Så var det till exempel med kycklinggrytan, som hemma hos oss lyder under namnet Tobagokyckling.

Jag trodde vi främst tyckte om den för att den påminner oss om Tobago och alla kvällar vi ätit Putans Stew Chicken & Dumplings ackompanjerat till trafiken på Milford Court Rd.

Dumplings V/S Ris 

Åsoa var i Momas Kitchen och åt Tobagokyckling i fredags. Jag kokade ris till oss och dumplings till sonen för jag tror det är så att dumplings är något man kanske behöver vänja sig vid att äta. Men vad vet jag, jag satte tänderna i min första dumplings när jag var runt 16 år, så jag har haft gott om tid att vänja mig. Jag ska tillägga att det är västindiska dumplings jag pratar om, inte kinesiska.

Åsoa ville såklart smaka en dumpling, första omdömet kom ganska snabbt och hon var inte sådär jätteförtjust. Men den första slank raskt ner med hjälp av den goda såsen, det är lite det som är grejen med dumplings att man äter dem till mat som är såsig. Efter att den första slunkit ner bad hon om en till och sonen fick snällt dela med sig av sina dumplings, och jag tyckte mig ana att han gjorde det med viss besvikelse…

Tobago Stew Chicken

Förra året hade de kulturdag på sonens skola och alla elever skulle medta något ätbart som de dukade upp till buffébord och sedan bjöd in elevernas familjer att smaka av. Efter det fick jag höra att det var många som tyckte att sonens Tobagokyckling var den godaste av all mat de fått smaka och där var mycket gott.

Se så mycket jag har babblat nu (det kallas visst att ”puffa” för), allt för att ni ska tycka det är värt att våga prova göra Tobagokyckling med dumplings (eller ris)!

Receptet? Det kommer i eget inlägg under Tobagokyckling, Stew Chicken!

-Trevlig dag!

/Moma

Ett svar till “WHY I LIKE WHAT I LIKE”

Trackbacks/Pingbacks

  1. TOBAGOKYCKLING, STEW CHICKEN « Momaskitchen's Blog - 10 maj, 2010

    […] Arkiverad under Kyckling, Varmrätt &#183 Tagged Stew Chicken, Tobago, Västindiskt Jag har redan pratat om denna kyckling så jag ska fatta mig kort och gå direkt till detta ljuvliga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: