Jag har redan pratat om den här kycklinggrytan så jag ska fatta mig kort och gå direkt till receptet!
Tobagokyckling- Stew Chicken
Det här behöver du till marinaden:
- Saften från 1 lime
- 1 1/2 msk färsk ingefära, finriven
- 2 1/2 msk curry
- 1 1/2 tsk timjan
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 gul lök, riven
- 1 1/2 msk bladpersilja, hackad
- 2 msk koriander, hackad
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk nymald svartpeppar
- 2 tsk kinesisk soja
- 3 msk olivolja
Detta behöver du till själva grytan:
- 1 färsk kyckling, styckad i mindre delar
- 2 tomater, tärnade
- Den resterande marinaden
- 1/2 gul lök, tunt skivad
- 1 dl cocosmjölkspulver utblandat med ca 1 1/2 dl vatten (1 burk cocosmjölk)
- 1 tsk ättika
- 1 msk ketchup
– Stycka kycklingen och skölj den, lägg sedan delarna i en bunke och pressa över lime. Tillsätt sedan alla ingredienser till marinaden och blanda väl.
– Nu ska du bryna kycklingen, det görs i olja och socker. Det kan vara lite knepigt (kika här på hur man bryner i socker) att få rätt färg på sockret, det ska bli mörkbrunt, men passa dig för när det väl blivit gyllene går det fort och det osar en del. Ta 3-4 msk olja och en dryg matsked socker. När sockret blivit mörkbrunt lägger du ner alla kycklingdelarna i grytan och bryner dem tills de fått fin färg, skaka först av marinaden från kycklingdelarna och spara den till sedan.
– När du brynt kycklingen tillsätter du resten av marinaden, knappt 1 dl vatten, de tärnade tomaterna och den skivade löken. Koka ner/reducera såsen tills att det är cirka hälften av vätskan kvar.
-Tillsätt cocosmjölk och ketchup och låt småputtra i ytterligare ca 15-20 minuter, såsen ska tjockna lite, men späd med mer vatten i fall det blir för tjockt.
– Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar och tillsätt ättikan.
Vill du göra dumplings till kan du följa Michael Trachiotis anvisningar för hur man gör dumplings. Jag gör mina i stort sett likadant, men jag bakar ut mina med kavel så att de blir hälften så tjocka men det är en smaksak.
-Lycka till och smaklig spis!
/Moma
Det var ju inga konstigheter så den borde man ju försöka laga! Verkar urgott!
WOA! Måste definitivt testa denna maträtt!!! Låter deliciöst!!! *dreglar*
Mina chilibebisar har blivit jättestora och RÖDA! 😀 *nöjd* Snart kommer paprikan att lyfta drivhustaket men ÅH vad jag älskar att se allt växa!
Blir att testa i helgen… nam, nam,nam!!!
Mat är kärlek och mycket kärlek hemma i momaskitchen. Den här kyckligen smekte och hottade up min själ i en tid då jag behöver det som mest. Helt enklet bland det bästa jag ätit!!!! Och lite flingsalt….kramar i massor till kocken och min valda syster
🙂 Sötnos Åsoa, massor av kärlek till dig!!
Tack, tack, tack för det här kycklingreceptet! 10 poäng! ❤
http://www.pickipicki.se/2011/09/momas-tobagokyckling/
Men Tina då, tack själv fina du!
Vilket otroligt fantastiskt recept!!! Jag har gjort detta två gånger nu och båda gångerna har detta varit den godaste kycklingen jag någonsin har ätit. Tack snälla för detta underbara recept!!
Hej, vad kul att höra, det gläder en matsjäl 🙂
Det här ska vi laga imorgon, hurra! En kycklingvariant till Calle och en quornvariant till mig :=)
Bra val- keep me posted! 🙂