FRIED RICE WITH SHRIMPS

3 Maj

Det här behöver du till första delen:

  • 7 dl okokt ris, typ Uncle Ben’s parboild
  • 1/2 gul lök, finskuren
  • 2 msk rapsolja

-Tvätta riset i kallt vatten, skölj flera gånger så att lite av stärkelsen försvinner. Fräs löken mjuk i oljan, tillsätt riset och fräs även det under omrörning i ett par minuter. Tillsätt 9 dl kallt vatten. Låt koka upp och dra ner plattan till lägsta, nu ska det bara sjuda så lite som möjligt så att riset ångkokar. Dra av och lufta riset efter ca 15-20 minuter.

Det här behöver du till andra delen:

  •  4oo gram kokta scampi (de är rosa då det är kokta och gråsvarta som okokta), jag valde ekologiska den här gången.
  • 2 1/2 dl färska haricot verts
  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • 1/2 röd chilifrukt, jag tar bort lite av fröna men inte alla (det är där hettan sitter)
  • 250 g färsk sparris
  • 5 krm salt
  • 4 msk inlagd ingefära, finskuren
  • 3 1/2 msk koriander, finhackad
  • 1/2 fixad ananas, skuren i små bitar
  • 3 1/2 msk finhackad koriander
  • 2 salladslökar, skuren smått

 

 Så här gör du:

  • Fräs lök, vitlök och chili mjuk.
  • Tillsätt ingefäran.
  • Tillsätt haricot verts, sparris och koriander.
  • Rör hela tiden det ska inte bryna utan bara stekas lite mjukt.
  • Tillsätt ananas och scampi, fräs under ett par minuter, scampin ska inte koka länge för då blir de sega.

 

  • Fräs det kalla riset i 3 msk olja, samt 1 msk kinesisk soja och vänd försiktikt ner grönsak- och scampiblandingen. Det hade varit bra att ha gasspis som man kan få upp värmen lite mer på, men det har jag inte. Ett tips kan vara att steka lite ris åt gången, eller att använda en wok.

-Ät, njut och dröm dig bort till salstänkta stränder och solsken!

/Moma

2 svar to “FRIED RICE WITH SHRIMPS”

  1. Lena 3 maj, 2010 den 12:30 #

    Hm! Du menar en annan ananas
    http://almamater.bloggplatsen.se/2010/01/21/2437736-en-annan-ananas/
    🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. GAMMAL GODING « - 15 maj, 2012

    […] Det här åt vi igår, grönsaksris med smögenräkor, fantastiskt gott. Ingefära, vitlök, färsk vitkål, shadon beni, ris och räkor, Lawd! Receptet hittar du här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: