CHOCOLATE CAKE WITH RUM & RAISIN AND RUM GLAZE

1 Maj

Det här behöver du till kakan:

  • 1 dl rom-russin
  • 1 dl kakao
  • 2 3/4 dl socker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 120 gram smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg

Så här gör du:

  • Smörj och bröa en sockerkaksform med smör och kokos
  • Blanda kakao, socker, mjölk, vaniljsocker i en kastrul, rör tills det löst upp sig.
  • Blanda ner smöret. Låt svalna.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i chokladsmeten när den har svalnat. Blanda ner äggen.
  • Pytsa försiktigt ut rom-russinen på toppen av smeten precis innan den ska in i ugnen.
  • Kör i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme.

Under tiden gör du rom-glasyren:

  • Smält 2 1/2 msk smör i en kastrull.
  • Blanda ner 2 msk rör-socker (brunt socker) samt 2 1/2 msk mörk karibisk rom. Rör hela tiden, när det har bubblat ett par minuter tar du bort glasyren från plattan.
  • När kakan har svalnat lite och du har vänt den med botten ner (den jämnaste och mjukaste delen ska vara uppåt), skedar du över glasyren på toppen av kakan.

– Ät som den är eller med en klick lättvispad grädde!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: