HEY VATO LOCO’S

29 Apr

Jag läste någonstans att det vi svenskar äter mest som fredagsmat är taco-mat. Här hemma har vi inte direkt någon särskild helg- eller vardagsmat. Vi äter det som passar in i dagens schema med tid och ekonomi. Ibland passar det bättre med lyxig scampi på en vardag och spaghetti och korv en helgdag, det beror på vad mer som ska in i schemat.

Om du hör till de som gillar tex-mex så tycker jag det är dags att avancera lite och göra din egen kryddning till nästa taco-middag. Varför? För det är så fasansfullt enkelt och det blir både godare och billigare.

Det här behöver du till Tex-mex-köttfärs:

  • 500 gram köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 krm chiliflingor
  • 1 knapp tsk salt
  • 2/3 msk nymalen svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk spiskummin
  • 2- 2 1/2 dl vatten
  • olja att steka i

Så här gör du:

  • Bryn köttfärsen i olja.
  • Tillsätt vitlök, chiliflingor, salt och peppar.
  • Tillsätt tomatpurén samt . Rör hela tiden så att det inte bränner fast.
  • Tillsätt spiskummin, se till att allt bryns och blandas ordentligt.
  • Slå över 2 dl vatten och låt koka in. Om det blir för tjockt slår du i ytterligare 1/2 dl vatten. Tänk på att den inte ska vara rinnig för då rinner den av/blöter upp bröd och taco-skal.

Nu har du en smakrik köttfärs som du kan äta i tacoskal, tortillas eller varför inte göra en smarrig nacho-de-lux?
Till en nacho-de-lux behöver du majschips så att de täcker en tallrik, sprinkla över köttfärs så att de täcker så många av chipsen som möljligt, sedan sprinklar du över en näve ost. Kör i mikrougn tills osten har smält. Nu toppar du med finskuren sallad, dutta över salsa samt gräddfil.

Nacho De Lux.

-Adios amigos!

/Moma

3 svar to “HEY VATO LOCO’S”

  1. Lena 30 april, 2010 den 10:50 #

    Ja det kan jag tala om på en gång att; det här inlägget visar jag inte min sambo! Han kommer att skrika av Tacos-abstinens och jag har helt andra planer för helgens mat!

    Ha en härlig helg!
    /Lena

    • momaskitchen 30 april, 2010 den 12:16 #

      Hahaha, lycka till och ha en trevlig helg du med!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tex-Mex och sonen är lycklig « - 24 september, 2012

    […] gör egenkryddad taco-färs, receptet hittar du här och helst egen salsa också (om inte latheten slår in- då köper jag färdig). Igår gjorde jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: