GRYTHYTTAN PÅ GASTRO NORD

25 Apr

Med DelMat och Grythyttan Gourmet tågar Grythytte Akademi, restauranghögskolan i Grythyttan in på färdigmatsmarknaden. Grythyttan Gourmet skulle representera nordiska smaker på Gastro Nord. Deras frysta måltider är skapade av kockar som med erfarenhet och utblick i världen, har haft i uppdrag att utveckla det nordiska kökets smaker och trender till färdiga måltider som ska ge en lyxig smakupplevelse.

Jag provsmakade en bit ost- och skinkpaj och det är svårt att inte känna besvikelse då lyx är något som vi gärna förknippar Grythyttan med. Denna smakupplevelsen tog mig dock inte längre ut i världen än till Findus färdiga pajer. Inget mer och inget mindre. Med andra ord, väldigt lite lyx. Sedan funderar jag över Grythyttan Gourmets val att låta ost-och skinkpaj representera de nordiska smakerna, men vad vet jag, det hade kanske funnits andra smaker där innan jag kom…

Nä, jag tycker att Grythyttan ska stappla bort från färdigmatsmarknanden och göra det som de är bra på, det vill säga förstaklassig matlagning med en stor portion lyx.

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: