VETEBRÖD

19 Apr

Jag gillar bullar. Goda, ganska enkla bullar. Enkla på så sett att det inte är hundra smaker som konkurerar med varandra. Men det är kul med nyskapande också. Som karlsbaderbullar med ananas, vilket de hade på bageri Gateu i  Ektorps Centrum under förra veckan. Det var gott, fast inte så gott så att smaklökarna jublade. Smaken av ananas kunde knappt anas.

 

Jag prövade även en stor fin vetekringla med massor av kardemumma. I löööv kardemumma. Men inte när den är dränkt i knastrigt strösocker och massor av smör. I lööv smör också, men det måste användas med finess och det tycker jag inte att Gateus bagare hade gjort. Finessen handlar mer om att kunna balansera de olika smakerna och inte så mycket om mängden smör- bara det är rätt balans och harmonerar med övriga ingredienser. 

Sedan var det vetebrödet. Vetebröd ska vara härligt mjukt, saftigt och luftigt. Det här brödet var visserligen saftigt, men tyvärr återvände bullen till ursprunget, det vill säga deg. Hade jag gillat deg hade jag inte spenderat mina slantar på bulle utan nöjt mig med just deg… Ja, nu vart det mycket deg men lite bulle för pengarna.

Betyg? Även om jag inte skulle köpa någon av bullarna igen så får det bli 3 poäng av 5.  Brödet var trots allt bakat på justa råvaror även om konsistent och smak inte föll just mig på läppen.

Love Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: