ITALIENSK KAKA

17 Apr

MED RICOTTA & KOKOS OCH EN DOFT AV APELSIN

Jag såg den här kakan i tidningen Buffé igår och blev akut sugen på kokos och apelsin. Den hann inte ens svalna innan jag glupskt slukade första biten. Kakan blev god och jättesaftig, precis lagom söt!

Det här behöver du:

  • 1 burk (250 gram) ricottaost
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl riven kokos
  • 100 gram smält smör
  • smör och kokos att bröa formen med
  • 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • Zest från 1 apelsin (akta det vita)

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörj och bröa en 2 liters sockerkaksform.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Riv apelsinskalet.
  • Pressa ur juice från apelsinerna.
  • Blanda i zest, juice och ricottan i äggsmeten.
  • Rör i mjölet utblandat med bakpulver och vaniljsocker.
  • Rör i kokos.
  • Kör kakan i ugnen i ca 50 min.
  • Sikta över florsocker före serveringen.

– Ät och njut, det gjorde lilla Milia!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: